![]() |
Hz.Ömer Ve 3 Genç... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hz.Ömer Ve 3 Genç...Hz ![]() ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() -'Ey halife, bu aramızdaki arkadaş bizim babamızı öldürdü ![]() ![]() Bu söz üzerine Hz ![]() — Söyledikleri doğru mu? diye sorar, Suçlanan genç der ki: —evet doğru ![]() Bu söz üzerine Hz Ömer: —Anlat bakalım nasıl oldu diye sorar: Bunun üzerine genç anlatmaya baslar, der ki: -'Ben bulunduğum kasabada hali vakti yerinde olan bir insanim ailemle beraber gezmeye çıktık kader bizi arkadaşların bulunduğu yere getirdi ![]() ![]() ![]() ![]() -'Söyleyecek bir şey yok, bu suçun cezası idam ![]() ![]() -'Efendim bir özrüm var' diyerek konuşmaya başladı: -'Ben memleketinde zengin bir insanim, babam rahmetli olmadan bana epey bir altın bıraktı ![]() ![]() ![]() Hz ![]() -'Bu topluluğa yabancı birisin, senin yerine kim kalır ki?' Sözün burasında genç adam ortama bir göz atar, der ki: - 'Bu zat benim yerime kalır ![]() O zat Hz ![]() ![]() ![]() - 'Ey Amr, delikanlıyı duydun' der ![]() -'Evet, ben kefilim' der ve genç adam serbest bırakılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -'Bu kefil babam olsa fark etmez cezayı infaz ederim ![]() Hz Amr İbni As ise tam bir teslimiyet içerisinde der ki: -'Biz de sözümün arkasındayız ![]() Bu arada kalabalıkta bir dalgalanma olur ve insanların arasından genç görünür ![]() ![]() -'evladım gelmeme gibi önemli bir nedenin vardı neden geldin?' Genç vakurla başını kaldırır ve (günümüz insani için pek de önemli olmayan) -'AHDE VEFASIZLIK ETTI, SÖZ VERDİĞİ HALDE YAPMADI, KORKAK, SÖZÜNE GÜVENİLMEZ, HERKESİ KANDIRDI' demeyesiniz diye geldim der ![]() Hz ![]() -'Ey Amr, sen bu delikanlıyı tanımıyorsun nasıl oldu onun yerine kefil oldun' ![]() Amr İbni As ALLAH kendisinden ebediyyen razı olsun, vakurla kanımızı donduracak bir cevap verir, -'Bu kadar insanin içerisinden beni seçti ![]() ![]() Sıra gençlere gelir, derler ki: -'Biz bu davadan vazgeçiyoruz ![]() Bu sözün üzerine Hz Ömer: -'Ne oldu, biraz evvel babamızın kani yerde kalmasın diyordunuz ne oldu da vazgeçiyorsunuz?' der ![]() -'MERHAMETLI INSAN KALMADI' DEMEYESINIZ |
![]() |
![]() |
|