![]() |
Namaz Ve Mir'aç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Namaz Ve Mir'açNAMAZ VE MİR'AÇ Malik bin Sa'saa radıyallahu anh Peygamber aleyhisselâmıh şöyle buyurduklarını anlatıyor: ![]() Ben Kâbe-i Muazama'da iki kişinin arasında uyku ile uyanıklık arasında yatmakta iken, içi îman ve hikmetle dolu, altından bir leğen getirdiler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() — Kim o? denildi, Cibril a ![]() ![]() — Cebrâil, diye cevap verdi ![]() — Yanındaki kim? denildi ![]() Cebrâil de: — Muhammed, dedi ![]() — Ona, buraya gelme daveti gönderildi mi? denildi ![]() — Evet, dedi ![]() — Hoş geldi, O ne güzel bir misafirdir, denildi ![]() Bunu takiben Adem aleyhisselâma geldim, selâm verdim, — Hoş geldin oğul ve Peygamber! dedi ![]() Bir rivayette şöyledir: Dünya semasına yükselince sağında ve solunda insan kalabalığı bulunan bir zat gördüm ![]() ![]() — Hoş geldin, salih peygamber salih oğul! dedi ![]() — Bu kim ey Cibril? diye sordum ![]() — Bu, Adem aleyhisselâmdır ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra ikinci semaya geldik ![]() — Kim o? denildi ![]() — Ben Cebrail, dedi ![]() — Yanındaki kim? denildi ![]() — Muhammed, dedi ![]() — Ona, buraya gelme daveti gönderildi mi? denildi ![]() Cebrail: — Evet, dedi ![]() — Hoş geldi, ne güzel bir misafir geldi! denildi ![]() Bunu takiben Isa ile Yahya Peygamberlere rastladım ![]() — Hoşgeldin kardeşimiz hoşgeldin ey peygamber! dediler ![]() ![]() — Kim o? denildi ![]() — Cebrail, diye cevap verildi ![]() — Yanındaki kim? diye soruldu ![]() — Muhammed, diye cevap verildi ![]() — Ona buraya gelme daveti gönderildi mi? diye soruldu ![]() — Evet, dedi ![]() — Hoş geldi, ne güzel bir misafir geldi, denildi ![]() Bunu müteakip Yusuf aleyhisselâm'a rastladım ![]() — Hoş geldin kardeş ve Peygamber, dedi ![]() ![]() — Kim o? denildi ![]() — Cebrail, diye cevap verildi ![]() —> Yanındaki kim? diye soruldu ![]() — Muhammed, diye cevap verildi ![]() — Ona, buraya gelme daveti gönderildi mi? diye soruldu ![]() — Evet, diye cevap verildi ![]() — Hoş geldin, ne güzel misafir geldi! denildi ![]() Bunun takiben îdris aleyhisselâma rastladım ![]() ![]() — Hoş geldin, kardeş ve Peygamber, dedi ![]() ![]() — Kim o? denildi ![]() — Cebrail, diye cevap verildi ![]() — Yanındaki kim? diye soruldu ![]() — Muhammed,'diye cevap verildi ![]() — Ona, buraya gelme daveti gönderildi mi, denildi ![]() — Evet, diye cevap verildi ![]() — Hoş geldi, ne güzel bir misafir geldi, denildi ![]() ![]() ![]() — Hoşgeldin, kardeş ve Peygamber! dedi ![]() ![]() — Kim o? denildi ![]() — Cibril, diye cevap verildi ![]() — Yanındaki kim? diye soruldu ![]() — Muhammed, denildi ![]() ![]() — Ona buraya gelme daveti gönderildi mi? diye soruldu ![]() — Evet, denildi ![]() — (Hoş geldi, ne güzel bir misafir geldi! denildi ![]() Bunu takiben Musa aleyhisselâma rastladım ve selâm verdim ![]() — Hoş geldin, kardeş ve Peygamber! dedi ![]() Kendisinden ayrılınca ağlamaya başladı ![]() — Niye ağlıyorsun? diye soruldu ![]() Musa aleyhisselâm: — Ey Rabbim, benden sonra Peygamber olan bu gencin ümmetinden cennete benim ümmetimden daha çok insanlar girecektir, bunun için ağlıyorum, dedi ![]() Sonra yedinci semaya geldik ![]() — Kim o? denildi ![]() — Cibril, diye cevap verildi ![]() — Yanındaki kim? diye soruldu ![]() — Muhammed, diye cevap verildi ![]() — Ona, buraya gelme daveti gönderildi mi? Hoş geldi, ne güzel misafir geldi! denildi ![]() Bunu takiben ibrahim aleyhisselâma rastladım ![]() ![]() — Hoş geldin oğul ve Peygamber! dedi ![]() ![]() ![]() — Bu, Beytü'l Mâmur'dur ![]() ![]() ![]() Bana Sidretü'l Müntehâ ağacı da gösterildi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() — Bâtın, yani içe ait iki nehir cennette, zahir yani dışa ait iki nehir de Nil ile Fırat'tır, dedi ![]() Bir rivayette: Sonra o kadar yükseğe çıkarıldım ki orada mukadderatı yazan kalemlerin sesini işitir oldum ![]() Sonra üzerime elli vakit namaz farz kılındı ![]() ![]() — Ne oldu? diye sordu ![]() — üzerime elli vakit namaz farz kılındı, dedim ![]() — Ben insanları senden daha iyi bilirim, israil Oğulları ile çok uğraştım ![]() ![]() ![]() Döndüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Döndüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Döndüm, Allahü Teâlâ namazları ona indirdi ![]() ![]() Döndüm, Allahü Teâlâ namazları beş vakte indirdi ![]() ![]() — Ne yaptın? dedi ![]() — Allah namaz vakitlerini beş vakte indirdi, dedim ![]() — Hayır, razı oldum, dedim ![]() Bunun üzerine Allah tarafından bir nida geldi ![]() ![]() ![]() ![]() Bir rivayette: Yüce Rabbim ile Musa aleyhisselâm arasında gidip gelmeye devam, ettim ![]() — Ey Muhammed, namazlar günde beş vakitten ibarettir ![]() ![]() (Buharı, Müslim) |
![]() |
![]() |
|