![]() |
Dört Lastik |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dört LastikBir varmış, bir yokmuş ![]() Bu dünyada gerçekleri, çocuklar kadar iyi anlayan hiç kimse yokmuş ![]() gerçekleri, gerçekler de masalları anlatınca; büyüklerin işi sayılmayacak kadar çokmuş ![]() Evvel zaman içinde, kendi hâlinde yaşayan yaşlı bir adamla karısı varmış ![]() kimsesi olmayan ihtiyarların, zor da olsa geçimlerini sağladıkları külüstür bir kamyonetleri varmış ![]() Yük taşırmış yaşlı adam ![]() yaparmış ![]() ![]() azından lastikleri yenilesek" dedikleri bir zamanda yaşlı adamın karısına bir miktar miras kalmış ![]() ![]() Birgün öğle vakti; yaşlı adam yine kamyoneti yüklemiş, yola düşmüş ki ![]() ![]() ![]() ne? Yola âniden bir kedi yavrusu fırlamış ![]() kediyi ezmemek için direksiyonu yolun kenarındaki tarlaya doğru kırmış ![]() duman içinde kalmış ![]() görsün? Yükün tamamı ziyan olmuş ![]() kamyonetin bütün tekerleklerini patlatmış ![]() Zavallı adamcağız kamyoneti olduğu yerde bırakıp, doğru yükün sahibine gitmiş ![]() Olanı biteni anlatıp cebindeki parayı uzatmış: "-Hakkınızı helâl edin ![]() ![]() karşılamaz biliyorum ![]() ![]() ![]() Demiş, ama artık dört lastiği de patlamış kamyonetiyle nasıl çalışır da, nasıl ödermiş? Elleri cebinde, başı önünde, yorgun ve çaresiz eve gelmiş ![]() girmiş ki ne görsün? Dört tane gıcır gıcır kamyonet lastiği ![]() Avazı çıktığı kadar bağırmış: "-Hanım! Hanım! Bu ne? Hanım! Sana diyorum!" Yaşlı kadın koşmuş : "-Ne oluyorsun bey? Deprem mi oldu? Yangın mı çıktı? Niye bağırıyorsun?" "-Bu ne diyorum hanım! Bu ne?" "-Lastik" "-Lastik olduğunu görüyorum yahu ![]() "-Demeye fırsat mı bıraktın? Elimi ayağımı birbirine dolaştırdın adam ![]() lastikçi geldi ![]() ![]() Yaşlı adam telaşla : "-Ben lastik falan almadım ki hanım! ![]() ![]() ![]() ![]() gibi bir şey işte ![]() ![]() Lastik almadım ![]() Kadın gülmüş: "- Sen aldın dedim mi bey? Lastikler hediye ![]() "-Deli olacağım şimdi ![]() "-Yok yere deme hemen ![]() ![]() Yaşlı kadın derin bir nefes almış önce ![]() "-Bu gün öğle vakti lastikçi, dükkânında oturuyormuş ![]() mıymış ikisinin arası bir şey ![]() ![]() ![]() derin bakışlı, rüya gibi bir adam ![]() "-Sonra?" "-Sonra cebinden bir deste para çıkartmış ![]() ![]() kamyonet lastiği istemiş ![]() ![]() "-Ya sonra hanım? Sonra?" "-Sonrası, geldiği gibi gitmiş ![]() ![]() "-Allah, Allah ![]() ![]() ![]() dememiş mi?" "-Dur hele ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hüreyre'ymiş adı ![]() ![]() Yaşlı adam zıpkın yemiş gibi ayağa fırlayınca karısı şaşırmış: "-Ne oldu bey? Tanıdın mı yoksa?" Gözyaşlarını tutamamış adam ![]() "-Hüreyre ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rahmetullahi aley |
![]() |
![]() |
|