![]() |
Allah´İn Takdirini Anlamanın Zorluğu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allah´İn Takdirini Anlamanın ZorluğuVehb b ![]() - İsrailoğullarının abidlerinden biri vardı ki, nehrin kenarındaki ibadethanesinde ibadet ederdi ![]() ![]() Belinde para kemeri bulunan bir atlı gelip, kemerini ve elbisesini çıkarır ![]() ![]() ![]() O gittikten sonra bir avcı gelip serpme ile balık avlamaya başlar ![]() ![]() ![]() Para kemerimi burada unuttum der ![]() Ben onu görmedim diye cevap verir ![]() Bu cevaba kızan atlı kılıcını çekip elbise temizleyiciyi öldürür ![]() Abid bu hali görünce, az kalsın fitneye kapılcaktı ![]() Ey Yüce Allah ım! Para kemerini balıkçı alır, elbise temizleyici öldürür ![]() Ey abid ve salih kulum, fitneye kapılma Rabbinin ilmine müdahele etme ![]() ![]() Para kemeri onun babasının malındandır ![]() ![]() ![]() Atlının amel defteri günahlarla dolu idi ![]() ![]() O elbise temizleyicisini öldürdüğü vakit, onun amel defterindeki bir tek günah silindi, atlının amel defterindeki sevab da silindi ![]() Senin Rabbin dilediğini yapar, istediği şekilde hükmeder ![]() |
![]() |
![]() |
|