Kabirde Bile Namaz Kılmak İstiyordu |
08-02-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabirde Bile Namaz Kılmak İstiyorduGece ibadetinden daha zevkli bir şey bilmiyorum Tabiînden Sâbit El-Bünânî Hazretleri, namaz kılmayı çok severdi Bir yere gitmek için yolda yürürken rastladığı her camiye girer, namaz kılardı Bu Allah dostu, gece ibadetini de çok sever, bundan büyük haz alırdı Gece ibadetinden daha zevkli bir şey bilmiyorum, sözü meşhurdur Namaza öylesine bağlıydı ki, şöyle derdi: Namaz, Allah?ın yeryüzündeki en büyük nimetidir Eğer Allah (cc) namazdan daha faziletli bir şeyi kabul etseydi, şöyle buyurmazdı: Mabette namaz kılarken melekler Zekeriyya?ya seslendiler? Bir gün Sâbit el-Bünânî hastalanmış, gücü kuvveti kesilmişti Kendisini ziyaret için yanına gelenlere şöyle dedi: Kardeşlerim! Önceden namaz kıldığım gibi namaz kılamıyorum, önceden oruç tuttuğum gibi oruç tutamıyorum Dostlarımın yanına inip onlarla Allah?ı zikrederdim, şimdi bunu da yapamıyorum Allah?ım! Bu üç şeyden beni alıkoyduğuna göre, benim için artık yaşamanın bir anlamı kalmadı Duası biter bitmez Allah?ın rahmetine kavuştu Onun eskisi gibi namaz kılamadığından dolayı ölmek için dua etmesini ve hemen can vermesini görenler, hayretten donakalmışlardı Onu bizzat elleriyle mezara koyanlardan Şeyban bin Cisr ve bir arkadaşı, cesedin üzerindeki kerpiçleri düzeltirken bir kerpiç aşağı doğru düşer ve kabir açılır Bir de ne görsünler! Sabit el-Bünanî orada da namaz kılıyor Şaşırıp kalırlar Sabit?in evine gidip gördüklerini kızına anlatırlar Kızı şöyle karşılık verir: Babam elli senedir gece ibadet eder, seherlerde de şu duayı yapardı: Allah?ım, eğer kabirde birilerine namaz kılmayı nasip edeceksen, ben de onlardan olayım! Alintidir |
08-02-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabirde Bile Namaz Kılmak İstiyorduGenç veli ölüm döşeğinde, ömrünün son dakikalarını yaşamaktadır Hayatını hep ahirete göre yaşayan bir ailenin ferdi olduğu için ölüm korkusuna dayanıklıdır? Ve babası da öyle bir evlada hakkıyla baba olmuş, bir başka Hak dostudur Baba oğula sorar: Evladım! Ahirette ne ile karşılaşmayı bekliyorsun? Sorudaki ima genç veliye tebessüm ettirir Yani baba sormaktadır Acaba bahtına ne çıkacak? Rahmet mi, azap mı??? Ölüm yolcusu son nefeslerinden birini daha aldıktan sonra cevap verir: Babacığım, eğer öteki taraftaki durumuma annem karar verseydi acaba ne yapardı? Baba hiç duraksamadan; Evladım,annedir o, şefkatlidir Günahına ,sevabına bakmadan seni Cennetin Firdevsine indirirdi Ve bu cevap genç velinin dünya yaşamındaki son tebessümüne neden olur Gözleri önce yaşarır,sonra ümitle, güvenle parlar, babasına döner: Ey babam! Benim Rabbim ,bana annemden daha şefkatlidir Baş sağa düşer, dudaklar kapanır Dünya bir atlama tahtası olur Firdevs'e doğru İnşallahu Rahman Alintidir Ey Anamdan babamdan daha cok merhametli Rabbim cümlemizi Rahmetinden merhametinden mahrum eylemeAllah Allah Allah ccAmin |
08-02-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabirde Bile Namaz Kılmak İstiyorduGarip bir fırıncı vardı Kendisine sahte paralar verseler de parayı alır, paranın sahte olduğunu anladığı halde parayı verene söylemez, istediği ekmeği verirdi Etrafındakiler onun bu hâlini bilir, şaşırırlardı Kimse onun neden böyle yaptığını anlamazdı Nihayet ölüm vakti gelip çatınca fırıncı ellerini yüce dergâha açtı ve şöyle yalvardı: Ey Allahım, biliyorsun ki yıllarca insanlar bana sahte dirhem getirdi ve ben bunu onların yüzüne vurmayıp istediklerini verdim Şimdi ben de Senin huzuruna sahte taâtlerle geliyorum, ne olur onları yüzüme vurma Alintidir |
08-02-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabirde Bile Namaz Kılmak İstiyorduBir şehirde namuslu bir aile varmış Koca kuyumcu, kadın ise ev hanımıymış Bir gün kadın her gün süt getiren erkek satıcıdan süt almak için kapı aralığından tenceresini uzatmış Ama sütçü önceden yapmadığı bir şeyi yapmış O gün kadının elini şehvetle tutuvermiş Kadın tencereyi hemen bırakıvermiş Sütçünün yaptığına çok üzülmüş Kocası evine geldiği zaman ağlayarak, söyle bugün ne yaptın ki benim başıma şöyle bir iş geldi diyerek olanı anlatmış Bunun üzerine adam şöyle bir itirafta bulunmuş: Evet, hanım özür dilerim Bugün hiç yapmadığım bir işi yaptım ve bilezik almak isteyen bir kadın, takamıyorum bana yardım et, deyince, bileziği koluna takarken, bunu sanki zor oluyormuş gibi geciktirerek yaptım ki, kolu bir iki saniye daha çok elimde kalsın, diye düşündüm İşte senin başına gelenin sebebi budurdemiş Sevgili Peygamberimizin (SAV) şu uyarısının iyi anlanması gerekir: Başkalarının hanımlarına iffetli davranın ki sizin hanımlarınız da iffetli ve namuslu olsunlar (Hakim, Müstedrek, 4/154 Alintidir Mevlam cc hepimizi her turlu iffetsizlikten korusunAmin |
|