![]() |
Yuvalama {Yuvarlama} |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yuvalama {Yuvarlama}YUVALAMA {YUVARLAMA} ![]() MALZEMELER KÖFTE HARCI İÇİN 500gr PİRİNÇ 300gr YAĞSIZ KIYMA 1 TANE YUMURTA 1 KÜÇÜK KASE İRMİK 1 SU BARDAĞI HAŞLANAMIŞ NOHUT 200gr KUŞBAŞI ET TUZ 1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER MEYANESİ İÇİN 1/2 SÜZME YOĞURT VEYA YAĞLI YOĞURT 1 YUMURTA SOSU İÇİN 2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ 1 YEMEK KAŞIĞI NANE PİRİNÇ YIKANIR SUYU SÜZÜLÜP KURULANIR ROBOTTA ÇEKİLİR ÜZERİNE KIYMAYI TUZ KARABİBER ELİNİZİ SUYA BATIRARAK YOĞURUN KIVAMA GELİNCE İRMİGİ ISLAT PİRİNÇLİ KARIŞIMA İLAVE EDİP YOĞURUN İÇİNE BİR YUMURTA İLAVE EDİP YOĞUR ELİNİZİ YAĞA BATIRARAK NOHUTTAN KÜÇÜK YUVARLA SICAK SUDA RENGİ DEĞİŞENE KADAR HAŞLA BU ARADA ETİ BAŞKA BİR TENCEREDE ETLER YUMUŞAYINCAYA KADAR HAŞLA NOHUTU İLAVE ET BİRAZ DAHA HAŞLA BAŞKA BİR TENCERDE YOĞURT BİR YUMURTA KARIŞIMI AZ SUDA PİŞİRİLİR NOHUHUN İÇİNE İLAVE EDİN HAŞLANAN YUVARLAMAYI DA İLAVE EDİP BİR MİKTAR DAHA PİŞİRİN OCAKTAN ALIN ÜZERİNE TEREYAĞINDA NANEYİ KIZDIRIN ÜZERİNE GEZDİRİN AFİYET OLSUN {GAZİANTEP YÖRESİNDEN} |
![]() |
![]() |
|