Afyon Kaymagi Tarifi |
08-02-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Afyon Kaymagi TarifiAFYON KAYMAGI İÇİNDEKİLER 1kg süt 1su bardağı un 1su bardağı şeker 1 çorba kaşığı nişasta 1çorba kaşığı margarin 1paket vanilya Altı için 250gr hindistan cevizi Üstü için 100gr fındık 1paket krem şanti YAPILIŞI süt, un, şeker, nişasta,margarin ve vanilyayı tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıp pişirin pişince mikserle çırpın Tepsiye dibi hiç gözükmeyecek şekilde hindistan cevizini serpin üstüne muhallebiyi döküp soğumaya bırakın 1 Paket kremşantiyi hazırlayıp soğuyan muhallebinin üzerine sürüp dövülmüş fındığı üzerine serpin buzdolabında 3 saat beklettikten sonra iri dilimler halinde kesip kestiğiniz dilimleri katlayarak servis yapın AFİYET OLSUN |
|