- Günün Menüsü - |
08-02-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
- Günün Menüsü -GÜNÜN MENÜSÜ SULTAN ÇORBASI Malzemeler: 2 kaşık un 2 kaşık margarin 1 adet havuç 4 su bardağı et suyu veya su Kaşar peyniri Tuz ve karabiber Yapılışı: Unu yağda biraz kavurun (Unun pembeleşmemesine dikkat edin Sultan çorbasının özelliği renginin beyaz olmasıdır) Sonra içine rendelenmiş havuç ilave edin ve karıştırın Daha sonra 4 bardak su ilave ederek kaynayıncaya kadar ocakta bekletin Kaynadıktan sonra ocağın altını kısarak 10 dakika daha pişirin Servis yapmadan önce üzerine rendelenmiş kaşar ve karabiber ilave ederek servis yapabilirsiniz Tavuklu Muska Böreği Malzemeler: 1 tavuk göğsü + 1 tavuk but 1kg yufka 1 pırasa 1 küçük kavanoz mantar 2 domates 2-3 diş sarımsak 100gr kaşar tuz karabiber sıvıyağ Hazırlanması: Tavukları çok küçük doğrayıp sarımsakla kavurun Pırasayı ve mantarı da doğrayıp tavaya ilave edin, kavrulsun Domatesleri doğrayıp ekleyerek kavurun Tuz ve karabiber serpin, kaşarı ekleyip soğutun Yufkaları kalın şeritler halinde kesin Uçlarına malzemeden koyup muska şeklinde sarın, sıvıyağda kızartarak servis yapın KARNIYARIK Malzemeler: 8 adet patlıcan 200 gr kıyma 5-6 adet sivri biber 3 adet domates 1 adet ora boy soğan 1/2 su bardağı sıvıyağ Tuz ve karabiber Hazırlanışı; Patlıcanları yıkayıp sap tarafını kesip kabuğunu çizgili soyun Orta kısmına yukarıdan aşağıya bir bıçakla çizik atıp yarık açın Sıvı yağda 5 dakika çevirin Diğer yandan küp doğranmış soğanları yağda kavurun Üzerine kıyma, tuz, karabiber atıp kavurmaya devam edin İki domatesi küp şeklinde doğrayıp kıymaya katın ve suyunu çekene kadar çevirmeye devam edin Daha sonra patlıcanların içini kıymayla doldurup üzerlerini de sivri biber ve bir dilim domatesle süsleyip yayvan derin olmayan bir kaba dizin Üzerine sıvı yağ gezdirin Bir su bardağı su katıp orta ateşte pişirin SALATA Kurusoğan piyazlık doğranır,tuzla ovulur,yoksa mideye dokunur Domates,salatalık,biber istenilen ölçülerde bölünerek soğanla buluşturulurMaydanoz,taze nane dereotu,varsa roka çok yakışırLezzet için tuz,erken hasat zeytinyağı,nar ekşisi vede limon karıştırılarak üzerine boca edilir FiRiK PiLAVI Malzemeler: 500 gr kuzu kuşbaşı 1 büyük soğan 250 gr firik 250 gr pilavlık bulgur 4 su bardağı sıcak su 150 gr tereyağı 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 çorba kaşığı biber salçası Tuz, karabiber Hazırlanışı: * Soğanı temizleyip küp küp doğrayın Kuşbaşı eti tencereye alın, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun Soğanı ekleyip kavurmaya devam edin Salça, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın 4 su bardağı sıcak su ilave edip bir taşım kaynatın * Haşlanmış nohudu ekleyin Firik ve pilavlık bulguru ilave edip suyunu çekinceye kadar pişirin Tencereyi ocaktan alıp 5 dakika dinlendirin Tereyağını kızdırıp karabiber ekleyin ve pilavın üzerine gezdirin Tahta kaşıkla yavaşça karıştırın Sıcak olarak servis yapın MUHALLEBiLi KADAYIF malzemeler: yarım kg kadayıf 125g tereyağı+125g margarin muhallebisi: 1 lt süt 5 yemek kaşığı pirinç unu 2 yemek kaşığı toz şeker şerbeti: 4 su bardağı toz şeker 3,5 su bardağı su birkaç damla limon hazırlanması: margarin ve tereyağını eritip ılıtın ılınan yağı kadayıfın üzerine dökün elinizle kadayıfı aça aça yağın kadayıfın her yanına değmesini sağlayın kadayıfın yarısını elinizle bastırarak orta boy tepsiye yayın muhallebiyi yapmak için sütün içine şekeri ve pirinç ununu ekleyin telle devamlı çırparak pişirin arada karıştırarak ılıtın muhallebiyi tepsideki kadayıf üzerine yayın kadayıfın diğer yarısını da bastırarak öuhallebinin üzerine serin bunu 180C'de iyice kızarana kadar pişirin iyice kızarmazsa şerbeti dökünce beyaz kalır şerbeti için şekeri ve suyu kaynatın en son limonu ekleyip bir taşım daha kaynatın kadayıf sıcak şerbet ılıkken şerbeti kadayıfın üzerine dökün AFiYET OLSUN |
|