Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
gün, iftar, menüsü

11. Gün İftar Menüsü

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

11. Gün İftar Menüsü









Yayla Çorbası





Malzeme:

1 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı pirinç

2 yemek kaşığı tereyağı

bir su bardağı yoğurt

4 su bardağı et suyu

nane,


Yapılışı:

Pirinci iki bardak suyla haşlayın Bir kaşık tereyağında hafif kavurduğunuz una 4 bardak et suyunu ilave edin Bir taşım kaynattıktan sonra haşlanmış pirinçleri ekleyip 10 dakika kadar kaynatın

Ayrı bir kapta yoğurt ve yumurta sarısını çırpıp yavaş yavaş karıştırarak çorbaya ilave edinİçine istediğiniz miktarda nane katın,bir taşım daha kaynattıktan sonra ateşten alın





Etli Nohut





Malzemeler:


1 koserve nohut yada 3 su bardağı haşlanmış nohut

250 gr kuşbaşı koyun eti

2 yemek kaşığı zeytinyağı,

1 büyük boy kuru soğan,

1 adet orta boy domates,

1 yemek kaşığı domates salçası,

yeterince tuz,

6 su barağı sıcak su


Hazırlanışı:


Soğanı ve domatesi yemeklik doğrayın, kuşbaşı eti yıkayarak süzülmeye bırakın

Tencereye sıvıyağı koyun, soğanları çok az tuz ekleyerek pembeleşene kadar kavurun

Önce domatesi sonrada salçayı ekleyerek 2 dakika daha kavurun, en son etin tamamını ekleyin ve et suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurmaya devamedin

Nohutları ve sıcak suyu ekleyerek kısık ateşte etler iyice yumuşayana kadar pişirin, ocaktan almadan 5 dk önce tuzunu ekleyin





Pirinç Salatası





Pilav İçin Malzemeler:


2 su bardağı prinç

1 çay bardağı sıvıyağ

Göz kararı sıcak su

Tuz


Salata Malzemeleri:


1/2 demet dereotu

1 kutu konserve mısır

1 su bardağı bezelye

1 büyük havuç rendesi

1 adet kırmızı biber

4-5 salatalık turşusu ( isteğe bağlı)

1 limon suyu

Tuz


Yapılışı:


Salatamızı yapmadan önce tıpkı pilav yapar gibi 3-4 saat önceden sıcak suya koyduğumuz prinçler süzülerek sıvıyağla güzelce kavrularak

göz kararı suyu vetuzu ilave edildikten sonra ocağın altı kısık ayara getirilerek pilavımız pişiriliyor


Pilavımız pişerken bizde salata malzemelerimizi yıkayıp biber , salatalık turşusun ve dereotumuzu incecik kesip, havucumuzu rendeleyip ,

bezelye ve mısırlrımızı yıkayıp süzdükten sonra pişmiş ve soğumuş olan pilavımızı alıp malzemeyle beraber karıştırıyoruz


Üzerine tuz ve limonumuzu ilave edip harmanladıktan sonra bir borcama veya

benim gibi bir kek kalıbına boşaltıp servis tabağığına ters çevirip servise sunuyor ve afiyetle yiyoruz





Turşu







Hanım Göbeği Tatlısı





Malzemeler:


3 su bardağı su

100 gr tereyağı

2,5 su bardağı un

3 adet yumurta

2 yemek kaşığı irmik

1 yemek kaşığı nişasta ya da pirinç unu

1 tatlı kaşığı şeker

1 tutam tuz


Şerbeti için:


4 su bardağı su

4,5 su bardağı şeker

1 yemek kaşığı limon suyu

2 su bardağı kızartma yağı


Yapılışı:


1-Su ve tereyağını çelik tencereye alın, su kaynamadan önce tereyağının iyice erimesi için karıştırın


2- Elenmiş unu yavaş yavaş tencereye ekleyin ve karıştırın Tuzu ve şekeri ekleyerek tencereye yapışmayan bir hamur elde edene kadar kavurun (Hafif ateşte 8-10 dakika)


3- Tencereyi ocaktan alın, tahta kaşıkla sürekli yayarak ve toplayarak hamurun kabuk bağlamadan soğumasını sağlayın ılınınca yumurtalar birer birer kırın İrmik ve pirinç ununu (yada nişastayı) ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar tahta kaşıkla yada mikserle yoğurun


4- Hamurunuz kendini toplayınca, ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizi hafifçe ıslatarak top gibi yapın Ortalarını parmağınız ile bastırdığınız toplarınızı yağa atın ve ocağı en kısıkta açın, tatlıları yağda arada sallayarak kızartın


5- Kızaran tatlıları hemen soğuk şuruba atın 5-6 dakika şerbeti çeken tatlıları servis tabağına alın


Not: Her kızartmadan sonra yağı bir süre soğutun, yoksa tatlınızın içi iyi kızarmaz


Şerbet malzemeleri ve yapılışı:


Şeker ve suyu tencereye koyun, şeker eriyene kadar karıştırarak kaynamaya bırakın, şurup kıvamına gelmek üzereyken limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın


Ilık ılık servis yapın





Afiyet Olsun Hayırlı İftarlar Efendim


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.