Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
gün, iftar, menüsü

14. Gün İftar Menüsü

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

14. Gün İftar Menüsü









Pirinç Çorbası





Malzemeler :


1 çay bardağı pirinç

3 yemek kaşığı zeytinyağı

6 su bardağı su

5-6 dal maydanoz

2 çorba kaşığı domates salçası

2 adet orta boy domates

1 adet yeşil biber

1 adet orta boy soğan

1 adet et bulyon

Tuz

Karabiber


Yapılışı :


1- Soğan ve yeşil biberi ince ince kıyın, soğanı yemeklik (sıçan dişi) doğrayın Domatesleri rondodan geçirin

2- Derin bir tencereye yağı koyun ve üzerine soğanları ekleyerek pembeleşene kadar kavurun

3- Pembeleşen soğanların içine biber ve domatesi ekleyerek kavurun Son olarak salçayı ekleyin ve 1 dakika daha kavurun

4- 6 su bardağı su, et bulyon ve pirinci ekleyip kaynamaya bırakın Pirinçler yumuşayıp şişince ocaktan alın Sıcak servis yapın





Zeytinyağlı Yaprak Dolması





Malzemeler:


•4-5 adet kuru soğan

•1 çay bardağı zeytinyağı

•1,5-2 yemek kaşığı dolmalık fıstık

•2 su bardağı pirinç

•1 yemek kaşığı kuru nane

•1-1,5 tatlı kaşığı karabiber

•1 tatlı kaşığı tarçın

•2 kesme şeker

•2 yemek kaşığı kuş üzümü

•1 su bardağı kıyılmış maydanoz

•1 tatlı kaşığı tuz

•1 çay bardağı kaynamış su

•yarım kg salamura asma yaprağı

•yarım çay bardağı zeytinyağı

•2 su bardağı kaynamış su


Yapılışı:


1 4-5 kuru soğanı yemeklik doğrayıp, 1 çay bardağı zeytinyağı ve 1,5-2 yemek kaşığı dolmalık fıstık ile (fıstıklar pembeleşene kadar) kavurun


2 2 su bardağı pirinci yıkayıp soğanlara ekleyin 1-2 dakika daha kavurun sonra sırasıyla tencereye 1 yemek kaşığı kuru nane, 1,5 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tarçın, 2 kesme şeker, 2 yemek kaşığı kuş üzümü, yarım limonun suyu ve 1 su bardağı kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın tencereye 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1 çay bardağı kaynamış suyu ilave edin çok kısık ateşte pirinçler suyu çekene kadar demlendirin pirinçler suyu çekince tencerenin altını kapatıp soğutun


3 diğer tarafta yarım kg salamura asma yaprağını ılık suyla – 4-5 kez suyu değiştirerek – yıkayın


4 pişireceğiniz tencerenin dibine bir sıra yaprak serin (böylece dibi tutmaz) üzerlerine sarmaları dizin en sonunda üzerlerine bir sıra daha yaprak kapatıp yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirin


5 yaprakların üzerine bir tabak kapatın ve 2 su bardağı kaynamış su ekleyin tencereyi ateşe koyun su kaynamaya başlayınca ateşi kısıp 30 dakika pişirin piştikten sonra sarmaları soğutup servis tabağına dizin limon dilimleri ve maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın





Köfteli Börek





Malzemeler:


Köfte malzemesi :


250 gr kıyma

1 adet iri boy domates

1 adet iri boy soğan

maydanoz (isteğe göre)

tuz, kimyon, karabiber

3-4 dilim bayat ekmek rendesi

2 iri domates rendesi

Tuz, karabiber, kırmızı pul biber

3-4 adet yufka

2 adet yumurta sarısı


Yapılışı:


Domates ve soğan rendeleyin, maydanozları ince ince kıyın ve tüm köfte malzemesi ile birlikte yoğurma kabına alın İyice yoğrularak top haline getirin, kendini çekmesi için bir süre buzdolabında dinlendirin

Yufkaları tezgâha yayın ve ortadan ikiye bölün Kıymalı harçtan avucunuza alarak sıkın ve ikiye böldüğünüz yufkanın geniş kısmına ince bir şerit oluşturacak şekilde boydan boya koyun ve rulo şeklinde sarın Yağlanmış borcama yada fırın tepsisine sarmal (gül) oluşturacak dolayın ve her böreği birbirinden 2’şer cm uzağa dizin Tüm yufkalara aynı işlemi uyguladıktan sonra üzerine yumurta sürün ve 170 derecede önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirin

Sıcak servis yapın





Halka Tatlısı




Malzemeleri:


• 4 Su bardağı su • 100 gr Margarin

• 7-8 Adet yumurta • 1 Tatlı kaşığı tuz

• 5 Su bardağı un • 1 Çorba kaşığı nişasta

• 1 Tatlı kaşığı şeker


Şerbeti için


• 7 Su bardağı toz şeker

• 5 Su bardağı su • Yarım limon


Yapılışı : Geniş bir tencereye sıcak suyu, tuzu, şekeri, margarini koyup kaynatıyoruz Kaynamaya başlayınca, ölçümüzdeki unu döküp tahta kaşıkla karıştırarak kısık ateşte 5 dakika kadar pişiriyoruz Ocağın üzerinden aldıktan sonra ara sıra karıştırarak ılık hale getiriyoruz ve hemen mikserimizin hamur karıştırıcısıyla yumartaları birer birer kırıyoruz Son yumurtayı kırarken ölçümü/deki nişastayı üzerine serpiyoruz Hiç topak kalmayana kadar mikserle karıştırıyoruz Hazırlamış olduğumuz hamuru elimizi hafif yağlayarak, cevizden küçük parçalar kopartıp, yuvalayıp, bastırıp parmağımızla ortasını delip halka şekline getiriyoruz Sonra soğuk yağın içine bırakıyoruz Tavamız dolduktan sonra ocağın altını yakıyoruz Hamurlarımız üste /,

doğru Çıkmaya başlayınca kevgirle yavaş yavaş karıştırarak A nar gibi kızartıyoruz ve yağını süzerek soğuk şerbetin İçerisine batırıp, karıştırıp hemen başka bir kevgirle şerbetten servis tabağına alıyoruz





Afiyet Olsun Hayırlı İftaralar Olsun Efendim


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.