15. Gün İftar Menüsü |
08-02-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
15. Gün İftar MenüsüKırmızı Mercimek Çorbası Malzemeler: 2 su bardağı kırmızı mercimek+2 su bardağı su 2 adet ortaboy soğan 1,5 çorba kaşığı sıvı yağ (yada margarin) 1 kahve fincanı un 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber tuz, karabiber 8 su sıcak su (varsa et suyu yada 2 adet bulyon) Hazırlanışı: Tencereye 2 bardak su ve yıkanmış kırmızı mercimekleri koyun, orta ateşte mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin (Gerekirse göz kararı biradaha su ekleyebilirsiniz) Yumuşayan mercimekleri varsa blendırdan yoksa tahta bir kaşık yardımı ile süzgeçten geçirin (Süzgeçten geçirdiğinizde nlendırdaki gibi pürüssüz olmayacaktır) Bir başka tencede yağ ve yemeklik doğranmış soğan koyun ve orta ısıdaki bir ateşte kavrun Soğan pembeleşince unu ekleyin ve 2-3 dakika boyunca hızlıca çırpın ve bu karışımıda elekten yada blendırdan geçirerek mercimeklere ekleyin Suyu ekleyerek karıştırın ve orta ateşte 10-15 dk pişirin Bulyon eklediyseniz mutlaka tuzunu kontrol edin gerekiyorsa tuz atın Etli Taze Fasulye Malzemeler: 150-200 gr kuşbaşı et 2 adet ortaboy soğan 1 kg fasulye 1 çaybardağı zeytinyağı 2-3 diş sarımsak 2 adet ortaboy domates 2 bardak sıcaksu (miktar arttırılabilir) Tuz Karabiber Yapılışı: Fasulyeleri yıkayın, kılçıklarını alın ve istediğiniz büyüklükte doğrayın Orta boy yada büyükboy bir tencerenin içine sıvı yağı koyup kızdırın ve etleri kavurun Etler suyunu salınca yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsakları ilave ederek kavurmaya devam edin Soğanlar pembeleşince fasulyeleri ekleyerek sararıncaya kadar kavurun En son yemeklik doğranmış domatesleri ve suyu ekleyerek fasulyeler yumuşayana kadar pişirin Not: Suyun fasulyeniz az üzerine çıkmasına dikkat edin ve fasulyeleri çok aşırı pişirmeyin Patatesli Dilim Börek Malzemeler: 3 adet yufka 2 adet ortaboy patates 1 su bardağı yoğurt 1 adet yumurta 3 yemek kaşığı tereyağı 1 çay bardağı rende kaşar peynir kırmızı biber, tuz Yapılışı: Patatesleri rendeleyin, kırmızı biberini ve tuzunu katarak tereyağında soteleyin Yumurta, yoğurt ve sotelediğiniz patatesleri iyice karıştırın Yufkayı tezgaha serin, üzerine patatesli harçtan yayın Üç kat üst üste aynı işlemi yapıp tamamlayın Rulo şeklinde sıkıca kıvırın Derin dondurucuda yarım saat dinlendirin Dolaptan çıkarıp 2 parmak eninde kesin Yağlanmış fırın tepsisine dizin Üzerine kaşar peyniri rendesi serpin 180 °C ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin, Taze İncir Tatlısı Malzemeler: 10-15 adet incir 1 su bardağı tozşeker 2-3 diş kuru karanfil 1 çay kaşığı tarçın süslemek için: isteğe göre ceviz içi yada badem yarım paket çiğ krema Yapılışı: İncirleri yıkayın boyuna ikiye bölerek tepsiye yerleştirin, üzerine tozşekeri, tarçını, karanfili serpin Fırını 180 dereceye ayarlayın, incirlerin üzerin aliminyum folyo ile kapatarak 25-30 dakika pişirin Ilınan incirleri servis tabağına alın, tepside kalan serbeti tatlının üzerinde gezdirin Kremayı yüksek devirde 3-4 dakika çırparak katılaşmasını sağlayın ve tatlının yanında servis yapın Afiyet Olsun Hayırlı İftarlar Efendim |
|