![]() |
İzlanda Yemekleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İzlanda Yemekleriİzlanda Yemekleri Somon Carpaccio MALZEME: Bir kilo civarında somon Bir fincan halis zeytinyağı Üç kaşık yeşil limon suyu İki kaşık sirke Bir kaşık incecik kıyılmış taze sarımsak Bir tutam şeker YAPILIŞI: Somonun derisini ve kemiklerini temizleyip kalın dilimler yapalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu hafif yemek, hafif bir tatlı ile süslenmeden olmayacağı için şimdi de geleneksel İzlanda kekinin tarifini yazalım ![]() Randalin MALZEME: 250 gram şeker 500 gram tereyağı 750 gram un Dört adet yumurta Bir kavanoz böğürtlen reçeli 100 gram tuzsuz krem peynir Dört kaşık koyu krema (bulamazsanız kaymak) YAPILIŞI: Tereyağını küçük küçük doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamuru dolaptan alıp on iki pazıya bölün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Randalin, İzlanda’da çok yaygındır ve ilginç olan kimileri onu uzanmış kek olarak da tanımlarlar ______________________________ ___ VATAN İÇİN GİDECEĞİM, SENİN İÇİN DÖNECEĞİM BİRTANEM Seviyorum seni ekmeği tuza banıp Banıp yer gibi Geceleri ateşler içinde uyanarak Ağzımı dayayıp musluğa Su içer gibi Ne zaman seni düşünsem Bir ceylan su içmeye iner çayırları Büyürken büyürken görürüm gülüm Her sabah her akşam seninle Yeşil bir zeytin tanesi Bir parça mavi deniz alır beni Seni düşündükçe gül dikiyorum Ellerimin değdiği yere Atlara su veriyorum Daha bir seviyorum dağları gülüm Her akşam seninle Yeşil bir zeytin tanesi Bır parça mavi deniz alır beni[/b] |
![]() |
![]() |
|