Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hardal, mantar, soslu, tarifi

Hardal Soslu Mantar Tarifi

Eski 08-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hardal Soslu Mantar Tarifi



hardal soslu mantar Malzemeler:
600 gram patates

500 gram mantar

100 ml beyaz şarap

75 gram kremalı yoğurt

120 ml sıvı yağ

15 gram hardal

15 gram ince kıyılmış biberiye

1 demet taze soğan

4 adet yumurtanın sarısı

4 dilim hindi pastırma

1 tatlı kaşığı şeker

tuz

karabiber


Hazırlanışı:
Patatesleri yıkayın, kabuklarıyla tuzlu suda 20 dakika haşlayın

Mantarları temizleyip dilimlere kesin Taze soğanı ince kıyın

30 ml sıvı yağı kızdırın Ortadan ikiye kesilmiş pastırmaları kıtır kıtır olana kadar kavurup kağıt havluya alın

Patatesleri süzün, soyun ve uzunlamasına 4e kesin

60 ml yağı kızdırın Patatesler altın sarısı oluncaya kadar kavurup, kağıt havluya alın

30 ml yağı kızdırın Mantarları ve taze soğanları harlı ateşte 5 dakika kavurun

Yumurta sarılarını şarap, hardal, yoğurt, tuz, karabiber, şeker ile tencereye koyup, orta ateşte koyu krema oluncaya kadar karıştırın

Patates ve pastırmaları mantarlara ilave edin Tuz, karabiber ve biberiye ekleyip tekrar ısıtıp hardal sosu ile servis yapın

______________________________ ___






Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.