Romlu Meyveli Dondurma Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Romlu Meyveli Dondurma TarifiRomlu Meyveli Dondurma Malzemeler 3 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı şeker 1 kg frambuaz 1 su bardağı krema 1 çorba kaşığı rom yapılışı Yumurta aklarını şekerle beraber bir kaba koyun Yumuşak ve koyu bir kıvam elde edene kadar çırpın Kısık ateşte sütü ısıtın ve kaynamaya başlarken ateşten alın Sütü yumurtalı karışıma yavaş yavaş ekleyin Bu arada durmadan karıştırın Daha sonra karışımı soğumaya bırakın Frambuazı mutfak robotunda püre haline getirin Krema, romu ve soğumuş olan yumurtalı kremayla karıştırın Dondurmayı buzdolabına koyun Yarım saatte bir dondurma kabını buzluktan çıkartıp, tahta kaşıkla karıştırarak tekrar buzdolabına koyun 6 saat sonra dondurmanız kıvama gelecektir ______________________________ ___ |
|
|
|