Ekşili Pırasa Tarifi |
08-01-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ekşili Pırasa TarifiEkşili Pırasa MALZEMELER 1 Kg Pırasa 4 Adet Soğan 4 Adet Domates ½ Su Bardağı Zeytinyağı ½ Demet Maydanoz 1 Tatlı Kaşığı Tuz 1 Adet Limon Suyu 1 Tatlı Kaşığı Salça 1 Çay Bardağı Su HAZIRLANIŞI Pırasaları iyice yıkayalım, dış kabuklarını soyalım Baş kısımlarını keselim 5-6 cm uzunluğunda parçalar halinde doğrayalım Her parçayı ince ince kıyalım Kaynar suya atalım 15 dakika haşlayalım Başka bir tencereye soğanları halka halka doğrayalım Yarım su bardağı zeytinyağında pembeleştirelim Fındık büyüklüğünde doğradığımız domatesleri, salçayı ve tuzu soğanlara ilave edelim Pırasaları haşladıktan sonra soğuk sudan geçirmeden soğan ve domateslere ekleyelim Son olarak tencereye 1 çay bardağı su ilave edelim 15 dakika kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirelim Ateşten indirirken üzerine limon suyu dökelim Üzerine ince ince kıyılmış maydanoz serptikten sonra servis yapalım Not: Pırasa da soğan benzeri bir sebze olduğu için pek çok kişi, pırasa yemeklerine soğan koymaz Ancak ekşili pırasa yemeğinin özelliği, çok bol soğanlı ve bol domatesli olmasıdır ______________________________ ___ |
|