Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ekşili, pırasa, tarifi

Ekşili Pırasa Tarifi

Eski 08-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ekşili Pırasa Tarifi



Ekşili Pırasa MALZEMELER

1 Kg Pırasa

4 Adet Soğan

4 Adet Domates

½ Su Bardağı Zeytinyağı

½ Demet Maydanoz

1 Tatlı Kaşığı Tuz

1 Adet Limon Suyu

1 Tatlı Kaşığı Salça

1 Çay Bardağı Su



HAZIRLANIŞI

Pırasaları iyice yıkayalım, dış kabuklarını soyalım Baş kısımlarını keselim 5-6 cm uzunluğunda parçalar halinde doğrayalım Her parçayı ince ince kıyalım Kaynar suya atalım 15 dakika haşlayalım

Başka bir tencereye soğanları halka halka doğrayalım Yarım su bardağı zeytinyağında pembeleştirelim Fındık büyüklüğünde doğradığımız domatesleri, salçayı ve tuzu soğanlara ilave edelim

Pırasaları haşladıktan sonra soğuk sudan geçirmeden soğan ve domateslere ekleyelim Son olarak tencereye 1 çay bardağı su ilave edelim 15 dakika kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirelim Ateşten indirirken üzerine limon suyu dökelim Üzerine ince ince kıyılmış maydanoz serptikten sonra servis yapalım

Not: Pırasa da soğan benzeri bir sebze olduğu için pek çok kişi, pırasa yemeklerine soğan koymaz Ancak ekşili pırasa yemeğinin özelliği, çok bol soğanlı ve bol domatesli olmasıdır

______________________________ ___






Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.