![]() |
Sahurda Ne Yemeli ? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sahurda Ne Yemeli ?Sahurda ne yemeli ? Genellikle yemek yenip yatıldığı için sahurda olabildiğince hafif yiyecekler tüketilmeli ![]() ![]() Geçen yazımda ramazan ayının genel anlamda kurallarından ve dikkat edilmesi gereken yönlerinden bahsetmiş, diyetisyenimiz Müge Başer’den bazı beslenme bilgileri aktarmıştım ![]() ![]() Sahuru kahvaltı gibi düşünün Oruç tutan kişilerin sahur öğününden sonra tekrar yattığı düşünüldüğünde bu öğün, ağır ve yağlı yemekler yerine olabildiğince hafif ve taze yiyecekler ile hazırlanmalıdır ![]() ![]() ![]() -Peynir çeşitleri (tercihen beyaz, keçi veya lor peyniri gibi) - Reçel / bal / pekmez - Zeytin / ceviz - Esmer ekmek çeşitleri (tam buğday, çok tahıllı, çavdar, yulaf ekmek gibi) Domates, salatalık dilimleri, maydanoz gibi yeşillikler, yeşil, kırmızı biber - Az yağlı, bol sebzeli menemen - Cacık - Esmer ekmek çeşitleri (tam buğday, çok tahıllı, çavdar, yulaf ekmek gibi) - Taze meyve çeşitleri (kavun, karpuz, şeftali, kayısı, üzüm gibi) Haşlanmış makarna (domates veya çeşitli sebzelerle hazırlanmış az yağlı soslarla olabilir, peynir eklenebilir) Yoğurt - Mevsim salata çeşitleri - Az yağlı gözleme / börek çeşitleri - Ayran - Hoşaf / komposto - Domates, salatalık dilimleri - Kremasız çorba çeşitleri - Zeytinyağlı çeşitleri - Yoğurt - Esmer ekmek çeşitleri (tam buğday, çok tahıllı, çavdar, yulaf ekmek gibi) |
![]() |
![]() |
|