Patlıcan Galet Tarifi |
08-01-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcan Galet TarifiPatlıcan Galet MALZEMELER 2 adet iri patlıcan tereyağ (ya da sıvı yağ) 175 gr krem peynir 1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı süt 350 gr domates 2 yemek kaşığı galeta unu kekik 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Patlıcanları dilimleyip, tuzlu suda otuz dakika bekletin, kağıt havlu ile iyice kurulayıp, büyük bir tavada her iki tarafı da hafif pembeleşinceye dek kızartın Patlıcanları, delikli bir kepçe ile tavadan çıkarıp, kağıt havlu üzerinde yağı süzülene dek bekletin Soğan, domates, maydanoz, tuz ve karabiberi aynı tavada beş-on dakika pişirin Patlıcanları üç eşit porsiyona bölüp, payreks bir kabın dibine ilk posiyonu koyun, domatesli malzemenin yarısını üzerine döşeyin, üstünü 2 yemek kaşığı sütle yumuşattığınız krem peynirle örtün Üzerine önce ikinci porsiyon patlıcanı, daha sonra üçüncü porsiyon patlıcanı koyup işlemi tekrarlayın Parmesan peyniri galeta unu ile karıştırıp üzerine serpin Küçük parçalara doğradığınız,bir yemek kaşığı tereyağı da yemeğin üzerine serpip orta hararetli fırında otuz dakika kadar pişirin AFIYET OLSUN! ______________________________ ___ |
|