Bademli Ve Kaşar Peynirli Karışık Sebze Tarifi |
08-01-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademli Ve Kaşar Peynirli Karışık Sebze Tarifibademli ve kaşar peynirli karışık sebze Malzemeler: 800 gr Patates 200 gr Bezelye 1 Adet Soğan 100 gr Jambon 1 Adet Mozzarella ya da Dil Peyniri 4 Adet Domates 60 gr Badem Maydanoz Etsuyu Rendelenmiş Parmesan Peyniri Veya Eski Kaşar Tereyağı Tuz, Karabiber HAZIRLANIŞI : Bir tavaya koyduğunuz 20 gr (1 Çorba kaşığından biraz fazla) tereyağında, doğranmış soğanı öldürün Bezelyeleri tuzunu ve karabiberini ekleyip birkaç dakika karıştırarak pişirin Patatesleri yıkayıp soyduktan sonra ince ince dilimleyin Yağladığınız bir fırın tepsisinin dibine ilk patates katını dizin Üstüne bezelyelerin yarısını, dilimlenmiş mozzarelle ya da dil peynirinin yarısını, küp şeklinde doğranmış domates ve jambonun yarısını döşeyin Tuz, karabiber ilave ettikten sonra ikinci patates katını dizin Diğer malzemelerin kalanını da aynı sırayla koyup işlemi bitirin Tüm yüzeyini 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz, ince dilimlenmiş badem ve 2 çorba kaşığı parmesan peyniri ya da eski kaşar rendesiyle kaplayın Tüm malzemenin üstüne 4 kepçe etsuyu döktükten sonra kabı, önceden ısıttığınız 180 derecelik fırına verin 45 dakika sonra çıkarıp aynı kapta servis yapın[/b] ______________________________ ___ |
|