Soğanlı Dereotlu Ekmek Tarifi |
08-01-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soğanlı Dereotlu Ekmek TarifiSoğanlı Dereotlu Ekmek Tarifi Tarifteki su bardağı ekmek makinesi bardağı ölçüsüdür Malzemeler: yarım su bardağı (120ml) ılık su yarım su bardağı (120ml) ılık süt 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı kurutulmuş biberiye (fesleğen de olur) yarım tatlı kaşığı tuz yarım tatlı kaşığı dereotu (ben daha fazla koydum) yarım tatlı kaşığı sarımsak tozu (ben doğranmış ekledim) çeyrek su bardağı kuru soğan, doğranmış 2,5-3 su bardağı un 1 paket instant maya Hazırlanması: Malzemeleri ekmek makinenizin sırasına göre ekleyin, normal ekmek modunda, koyu kızarma seçeneğinde çalıştırın Hamur karıştırılırken başında bekleyip un az gelirse yavaş yavaş ilave edin Bittikten sonra ılınmasını bekleyip kalıptan çıkartın |
|