![]() |
Zeytinyağlı Baklalı Enginar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlı Baklalı EnginarZeytinyağlı Baklalı Enginar Karaciğer dostu enginar ve mevsimin en güzel sebzelerinde iç baklanın muhteşem buluşması: zeytinyağlı baklalı enginar tarifi ![]() Zeytinyağlı Baklalı Enginar ![]() Malzemeler, 4 adet soyulmuş enginar 500 gram iç bakla 1 adet soğan 4 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet limon 1 çorba kaşığı toz şeker Yarım su bardağı su Tuz Hazırlanışı, Enginarları yarım limon suyuyla ovun ![]() Soğanı yemeklik doğrayın ![]() Baklanın kabuklarını soyun ![]() Yayvan bir tencereye enginar, soğan ve baklayı üst üste dizin ![]() Kasede su, zeytinyağ, şeker, limon suyunu karıştırın ![]() Karışımı tencereye dökün ![]() Tencereni kapağını kapatıp 10 dakika yüksek ateşte pişirin ![]() Ateşi azaltıp baklalar yumuşayınca kadar pişirin ![]() Afiyet olsun ![]() Not, Enginar pişerken su azabilir, gerekirse sıcak su ilave edebilirsiniz ![]() ______________________________ ___ |
![]() |
![]() |
|