![]() |
İç Baklalı Enginar Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İç Baklalı Enginar Tarifiiç baklalı enginar İç Baklalı Enginar Malzemeler : 300-400 gr taze ayıklanmış iç bakla (ayıklanmış haliyle) 1 kavanoz enginar konservesi 1/2 çay bardağı zeytinyağı 1/2 limon suyu 1 silme yemek kaşığı un 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker 1/2 demet kıyılmış dereotu 2 çay bardağı sıcak su 1) Taze iç baklalar tuzlu suda yaklaşık 10-15 dakika haşlanır ![]() 2) Konserve enginarların suyu süzülür ve küçük bir tencerede az suyla kısık ateşte yaklaşık 15 dakika pişirilir ![]() 3) Ayrı bir tencerede zeytinyağı, yarım limonun suyu, un, toz şeker, tuz ve 2 çay bardağı sıcak su karıştırılarak bir sos yapılır ![]() 4) Konserve enginarlar tencereye bu sosun içine yerleştirilir ![]() ![]() 5) Servis tabağına enginarlar yerleştirilir ![]() ![]() ![]() ______________________________ ___ |
![]() |
![]() |
|