Etli Baklalı Enginar Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Baklalı Enginar TarifiEtli Baklalı Enginar MALZEMELER 1/2 kg taze iç bakla4 adet enginar 400 gr parça kuzu eti1/2 limonun suyu 1 çorba kaşığı un 1 adet orta boy soğan 6-7 adet taze soğan 1/2 demet dereotu 3 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, Karabiber Şeker HAZIRLANIŞI Baklayı yıkadıktan sonra, kararmaması için limon ve un karıştırılmış suyun içinde bekletin ![]() Zeytinyağını hafifçe kızdırdıktan sonra küp şeklinde doğranmış soğanı ilave edip, pembeleştirin Yıkanmış kuzu etini ve 1/2 çay bardağı sıcak suyu ekleyin Et suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin Baklayı, küçük doğranmış taze soğan, kıyılmış dereotu, tuz, karabiber ve şekeri ekleyip karıştırın![]() Çanak şeklindeki enginarları tencereye dizin Üzerlerine etli baklayı koyun 1,5 su bardağı sıcak su ekleyip tencerenin üzerini alüminyum folyo ile kaplayın, kapağını kapatın![]() Etli baklalı enginarı önce harlı, sonra kısık ateşte 20-25 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın <div>______________________________ ___ |
|
|
|