Enginar Ograten Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Enginar Ograten TarifiEnginar Ograten MALZEMELER 4 adet enginar 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet orta boy soğan 2 diş sarımsak 1 çorba kaşığı un 200 gr mantar1,5 çay bardağı sıcak süt 1 çay bardağı çiğ krema Tuz, karabiber 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri HAZIRLANIŞI Yıkanmış ayıklanmış enginarları tuzlu limonlu suda yumuşayana kadar haşlayın ![]() Enginarların suyunu süzüp ısıya dayanıklı yağlanmış bir cam kaba dizin ![]() Bir tencerede zeytinyağını hafif kızdırın Küp şeklinde doğranmış soğan ve sarımsağı yağda pembeleştirin Unu ilave edin Devamlı karıştırarak sıcak sütü ekleyin 5 dakika karıştırarak pişirin![]() Hazırladığınız sosa, ince kesilmiş mantar, çiğ krema, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın Karışımı tepsiye dizdiğiniz enginarların içlerine doldurun Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin![]() 200 derece ısıtılmış fırında peynir eriyip, üzeri kızarana kadar 25 - 30 dakika tutun Mantarlı enginar ograteni sıcak olarak servis yapın <div>______________________________ ___ |
|
|
|