Düzce Yöre Mutfağı |
08-01-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Düzce Yöre MutfağıDüzce Yöre MutfağıDüzce,Türk kültürünün çeşitliliği açısından oldukça zengin; nüfüsu, Kafkas göçmenleri ve Doğu Karadeniz’den gelen ve yerleşik halktan oluşmuş bir Cumhuriyet şehrimizdir Akçakoca; melengüççeği, dardar pilavı, ısırgan yemeği ile ünlüdür ve balık çeşiti açısından da oldukça zengindir Yerli Türklerin; gözleme, kaymaklı ekmek tatlısı, Karadenizlilerin; laz böreği, yoğurtlu mısır ekmeği, pancarlı pide, keşkeş, Çerkezlerin; Çerkez tavuğu, lepsisi, mamursası, haluju meşhurdur Arnavutların; Arnavut ciğeri ve böreği, Tatarların; şıl börek, göbete mantısı, Muhacirlerin; katlama, sarıburma ve su böreği, Boşnakların; Boşnak tatlısı, Düzce köftesi, şıra, külbastı , kestane, fndık, dağçileği ve reçeli Düzce'ye gidince tadılması gereken yiyeceklerdendir |
|