![]() |
Doktor Ve Hastası |
![]() |
![]() |
#1 |
puslu
|
![]() Doktor Ve HastasıKanser hastanesinde bashekimken Serap adinda genc bir hanim hastam vardi ![]() Bu hastam gögüs kanserine yakalanmis ve tedavi icin yurt disina gitmek istemesine ragmen, bazi formaliteler sebebiyle o imkani bulamamisti ![]() özel bir ilgiyle bizzat ben tedavi altina aldim ![]() Allah'in izniyle iyilestigini gördüm ![]() gibi ilk 5 yillik süreyi cok dikkatli gecirmesi gerekiyordu ![]() Bir is kadini olan Serap, 4 yil kadar sonra 1 ihale icin izmir'e gitmek istedi ![]() ![]() Maalesef bilet bulamamis ve benden habersiz bindigi otobüsun kaza gecirmesi üzerine 6 saat kadar mahsur kalmis ![]() kemik ve akcigerine yayildi ![]() yürüyemez hale gelirken, hastaligin akcigerdeki tezahuru sebebiyle de devamli olarak oksijen cihazi kullaniyor ve söyledigi her kelimeden sonra agzini o cihaza yapistirarak nefes almak zorunda kaliyordu ![]() gün, yine güclükle konusarak: - Doktor bey, dedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - "Niçin?"diye sordum ![]() - "Siz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allah'i ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dini inançlarinin çok zayif oldugunu bildigim için bu teklifi karsisinda oldukça sasirdim ![]() - "Doktora ulasmak kolaydir dedim ![]() tedavi olursun ![]() ![]() ![]() ![]() Konusmaya mecali olmadigindan "ben o istegi duyuyorum" manasinda basini salladi ![]() saadetin reçetesi olan iman derslerimiz baslamis ve son günlerini yasayan Serap icin bu dersler "hizlandirilmali ögretime" dönmüstü ![]() hakikatlarini bütün ruhuyla meczediyor ve arada bir soru soruyordu ![]() Vefatina bir hafta kala: - "Doktor bey, dedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - "Senin durumun cok özel" dedim ![]() ![]() O ani farkedince Muhammed (s ![]() ![]() ![]() O, haliyle tebessüm ederek yine basini salladi ![]() Serap'a sürekli morfin yapiyor ve O'nu uyutmaya calisiyorduk ![]() bir is seyahati sebebiyle bir müddet ziyaretine gidemedim ![]() telefon ederek: - "Serap, bir haftadir morfin yaptirmiyor ![]() ![]() inliyor ve cok istirap çekiyor ![]() Hemen eve gittim ve igne yaptirmamasinin sebebini sordum ![]() hala unutamiyor ve hatirladikça ürperiyorum ![]() uykuda yakalanir ve son nefeste "Muhammed" diyemezsem? ![]() bir hanimdi ![]() ömrü varsa , son günü uyanik kalacak sekilde morfin yaptirilmasini rica etti ![]() yattim ve Serap'in acizligi hürmetine olacak ki Sali gününe kadar yasiyacagina dair isaret sezdim ![]() Ertesi gun O'na: - "Hiç korkma!" dedim ![]() ![]() bu görüsmemizde son sorusunu da sordu: - "Doktor bey ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - "Kizim," dedim ![]() bir prens gibi gelecektir ![]() hemen eve gittim ![]() ![]() perisandi ![]() ayaktaydi ve beni görünce yanima gelerek: - "Doktor bey, biliyor musunuz , bu evde biraz önce bir mucize yasandi!" dedi ve devam etti: - Serap, bir saat kadar once oksijen cihazini atti ve "yataktan kalkmasi imkansiz" denmesine ragmen kalkarak abdest aldi, iki rekat namaz kildi ![]() donup kaldik ![]() - "Doktor bey'e söyleyin, dedi ![]() Alıntı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ergenekon
|
![]() Ağladım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|