![]() |
Cep Telefonları Virüsleri Ve Çözümleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cep Telefonları Virüsleri Ve ÇözümleriCep Telefonları Virüsleri Ve Çözümleri (Anti-Virüs Programları) (Virüs Açıklamaları) Cep Telefonlarında Virüsten Kurtulma Yöntemleri ![]() ![]() ![]() Cabir Virüsü İlk Cep Telefonu Virüsü : Cabir Rus anti-virüs şirketi Kaspersky Labs, cep telefonu şebekeleri üzerinden yayılabilen ilk virüsü tespit ettiklerini duyurdu ![]() ![]() Cnet'in haberine göre, Moskova merkezli Kaspersky, Cabir'in arkasında '29a' olarak bilenen uluslararası virüs 'çetesinin' olduğunu tahmin ediyor ![]() ![]() Anti-virüs şirketlerine gönderilen ve henüz sıradan kullanıcıların cep telefonlarına bulaştığı sanılmayan Cabir, Bluetooth uyumlu ve Symbian işletim sistemi ile çalışan akıllı telefonlarda yayılabiliyor ![]() ![]() ![]() Normal cep telefonlarına oranla daha fazla özellik sunan akıllı telefonların çoğunda Symbian işletim sistemi kullanılıyor ![]() Kaspersky yetkilileri, cep telefonlarına kalıcı bir hasar vermeyen Cabir'in deneme amaçlı yazılan virüslerden olduğunu zannediyor ![]() Hemen I$lemlere Ba$layalim ![]() Telefonunuzdaki SeleQ ya da Psiloc eFileMenager benzeri dosya yoneticlerinden herhangi biri cali$tirip A$agidaki Dosyalari Silmeni Yeterli olucaktir ![]() C:/SYSTEM/APPS/CARIBE/CARIBE ![]() C:/SYSTEM/APPS/CARIBE/FLoQ ![]() C:/SYSTEM/SYMBIANSECUREDATA/CARIBESECURITYMANAGER/CARIBE ![]() C:/SYSTEM/SYMBIANSECUREDATA/CARIBESECURITYMANAGER/CARIBE ![]() C:/SYSTEM/RECoGS/FLo ![]() C:/SYSTEM/INSTALL/SCARIBE ![]() C:/SYSTEM/APPS/CARIBE/CARIBE ![]() yukarda isimleri gecen dosyalari kaldirmazsaniz, diger tUm dosyalardan kurtulduktan sonta telefonu yeniden ba$latip bu adimi yenilemeniz yeterli olucaktir Virüsten Kurtulmak İçin Kaspersky Anti Virüs Programını İndirin Aşağıda Programlar Bölümünde CommwariorBu Virüs Çoğunuzun Bildiği Gibi Durmadan Bluethoot Ve MMs Gönderiyor ![]() ![]() ![]() Bulaştı Bilinen Telefonlar Nokia (2) 3230, 6260, 6600, 6630, 6670, 6680, 6681, 7610, N70, N90, Panasonic X700 and X800 Nokia (1) 7650, 3650, 3660, N-Gage and Siemens SX1 Programı Aşağıda Yeni Mobil Virüs: Skull ![]() Cep telefonlarını tehtid eden ilk virus olan "Cabir"in ardından, Skull virüsünün yeni sürümü Skull ![]() ![]() ![]() Bu Virüsün İlaçı Norton Anti Virüs İle F-Secure 'dir ![]() OYUN VirüsüKendini oyun gibi gösteren virüs bulaştığı cep telefonlarından rastgele SMS gönderiyor ![]() BBC'nin haberine göre, 'Mosquitoes' adlı cep telefonu oyunu gibi gözüken cep virüsü sadece Symbian işletim sistemini kullanan (genelde akıllı telefonlarda kullanılıyor) cep telefonlarında etkili olabiliyor ![]() ![]() Telefona kalıcı bir hasar vermeyen virüs henüz salgın haline gelmedi, ancak uzmanlar son zamanlarda cihazlarına bu isimde bir oyun yükleyen akıllı telefon kullanıcılarının faturalarına dikkatlice bakmasını öneriyor ![]() ![]() ![]() ![]() Telefonlara koruma Symbian işletim sistemi için hazırlanan ilk güvenlik çözümü Symantec Mobil Security 4 ![]() ![]() ![]() ![]() Symantec Mobil Security 4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|