Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Bilgisayar,Teknoloji & İnternet Dünyası > Bilim Teknik ve Teknoloji Merkezi > Cep Telefonları

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
copytrans, ile, itunes’u, kolayca, taşıyın, tuneswift, yedekleyin

Copytrans Tuneswift İle İtunes’U Kolayca Yedekleyin Ve Taşıyın

Eski 08-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Copytrans Tuneswift İle İtunes’U Kolayca Yedekleyin Ve Taşıyın

CopyTrans TuneSwift ile iTunes’u Kolayca Yedekleyin ve Taşıyın

iPhone ve iPad kullanıcılarının yaşadığı en büyük sıkıntılardan biri de, bilgisayarlarındaki iTunes’ların yedeklenmesi Cihazımızın senkronize edildiği bilgisayar formatlandığında veya bozulduğunda, müzikler, filmler ve cihaz yedeği gibi birçok bilgiyi kaybedebiliyoruz Ayrıca sıfırdan kurulmuş bir iTunes ile cihazımızı senkronize ederken, yanlış işlemler yapıp cihazımızdaki adres defterimizi de sıfırlamamız söz konusu olabiliyor
Apple, iTunes’un tüm bilgileriyle komple yedeklenebilmesi için de bir yöntem sunmadığı için, bu durum iPhone ve iPad kullanıcıları için büyük sıkıntı oluşturuyor Bize de bu konuyla ilgili sık sık soru geliyor Ben de bu vesileyle, geçenlerde denk geldiğim ve 15 Mart 2011′e kadar ücretsiz olan Copy Trans TuneSwift isimli bir programdan bahsedeyim istedim

Copy Trans Tune Swift özetle, bilgisayarımızdaki iTunes kütüphanesini (müzikler, uygulamalar, zil sesleri, videolar, vs) komple yedeklememizi veya başka bir bilgisayara transfer etmemizi sağlayan bir Windows uygulaması Tabii yaptığı iş sadece iTunes’taki dosyaları yedeklemek değil, iTunes üzerinden aldığımız iPhone ve iPad backup’larını da yedeklemek veya taşımak
Dilerseniz önce adım adım uygulamanın nasıl kurulduğundan ve kullanıldığından bahsedeyim Yazının sonunda da uygulama ile ilgili önemli bilgileri ve ipuçlarını ayrıca paylaşıyor olacağım
Uygulamanın Kurulumu

1) Önce Download CopyTrans Suite:Transfer iPod to PC, iPhone to iTunes adresinden CopyTrans Suit’i Windows tabanlı bilgisayarımıza indiriyoruz ve “Install_CopyTrans_Suite” dosyasına tıklayarak kuruluma başlıyoruz (Bu kurduğumuz asıl programımız değil CopyTrans’ın tüm uygulamalarını listeleyen ve aralarından istedeğimizi kurmamızı sağlayan bir kurulum yöneticisi)

İlk ekranda da kullanıcı sözleşmesini kabul ettiğimizi belirtip “Install” seçeneğine tıklıyoruz Ardından açılan ekranda da sağ alt köşedeki “Test connection” seçeneğine tıklayarak internet bağlantımızı kontrol ediyoruz Uygulamanın sorunsuzca internete bağlanabiliyor olması gerekiyor ki, uygulama listesini ve dosyalarını getirebilsin
Eğer bağlantımızda bir sorun yoksa ekranda “Connection successful” seçeneği çıkıyor ve “OK” seçeneğine tıkladığımızda da uygulamaların listesinin geleceği bir sonraki ekrana geçiyoruz
2) Aslında CopyTrans‘ın, Apple dünyası (iTunes, iPhone, iPad ve iPod) için bir çok uygulaması bulunuyor Fakat biz bu yazıda en çok ihtiyaç duyulan TuneSwift uygulamasından bahsettiğimiz için aşağıdaki uygulama listesinden sadece CopyTrans TuneSwift’i seçip bilgisayarımıza indirilmesine ve kurulumuna geçiyoruz

3) TuneSwift’in kurulumu tamamlandıktan sonra da karşımıza dil seçeneği çıkıyor Çok şükür ki TuneSwift’in Türkçe dil seçeneği bulunuyor ve listeden seçebiliyoruz Ardında da, aşağıdaki gibi gayet basit ve anlaşılır bir arayüzle karşımıza uygulamanın ana menüsü çıkıyor

TuneSwift ile iTunes dosyalarını Taşıyabiliyoruz (Transfer), Yedekleyebiliyoruz (Backup) ya da daha evvel taşıma ya da yedeklemek için aldığımız dosyaları tekrar Geri Yükleyebiliyoruz (Restore) Hepsine aşağıda tek tek deyiniyor olacağız fakat halen ücretsizken önce aktivasyon işlemini yapalım
4) CopyTrans TuneSwift sitesinde yazdığında göre 15 Mart 2011 tarihinden sonra ücretli olacak Yani muhtemelen o tarihten sonra aktivasyon kodlarını parayla satacaklar Fakat o güne kadar indirenler, uygulamanın sitesinde paylaşılan ya da sitemiz için talep ettiğimiz TUNESWIFT-IPHONE-TURKEY aktivasyon kodunu kullanarak ücretsiz aktivasyon yaptırabiliyor

Bunun için de aşağıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi “Etkinleştir” menüsünden aktivasyon kodunu girip aktivasyon yapmak gerekiyor
Not: 15 Mart’tan sonra, önceden ücretsiz olarak aktivasyon yaptıranlara da hala ücretsiz olup olmayacağı tam net değil Uygulamanın sitesinde bu konuda net bir bilgi yok Fakat edinirsem burada paylaşacağım

Yedekleme (Backup)

TuneSwift’in ana menüsünde Yedekleme’ye tıkladığımızda karşımıza “Tam yedekleme” ve ”Son değişiklikler” olmak üzere iki seçenek çıkıyor
Tam yedekleme; Tüm iTunes dosyalarını bir arada, daha sonra geri dönmemize imkan verecek şekilde bir klasörde saklamamızı sağlıyor Örneğin yüksek disk kapasiteli bir harici diskimiz var ise, yedek dosyası olarak bu diski gösterebiliyoruz Bu sayede bilgisayarımız formatlansa, çalınsa veya bozulsa dahi iTunes’taki tüm bilgilere tekrar kavuşabiliyoruz
Son değişiklikler; iTunes kütüphanemizi büyük olduğunda Tam Yedekleme işlemi çok uzun sürüyor Bu yüzden bir defa Tam Yedekleme yaptıktan sonraki yedeklerimizi bu seçenek ile yaptığımızda uygulama daha kısa sürede yedekleme yapıyor Çünkü eski yedek dosyasının üzerine, en son yedekten bu yana değişenleri ekliyor (Incremental Backup)

TuneSwift’in bu yedekleme özelliği, iTunes’taki dosyalarım çok değerli diyenler için bence biçilmiş kaftan Tabii dosyalar harici bir diske yedeklendiği sürece Orijinal dosyalarla ayne yerde saklanan yedeğe, yedek denmez
Ayrıca yedekleme işleminin kütüphanenizdeki şarkı, film ve iPhone/iPad yedeklerinin büyüklüğüne göre farklılık gösterebildiğini de belirteyim Bu yüzden bu işlem için harici diskinizde en az 10GB yer ve vaktinizden en az bir yarım saat ayırın (Gerçi yedekleme otomatik oluyor)
Taşıma (Transfer)

1) Ana menüdeki Taşıma seçeneğine tıkladığımızda karşımıza iTunes kütüphanemizi (LIBRARY) hangi işletim sistemindeki bilgisayara transfer edeceğimizi soran bir seçenek çıkıyor TuneSwift, Mac tabanlı cihazlarda yedek alamıyor ama Windows’ta alınmış yedekleri Mac’ler de geri dönebiliyor

2) Ardında da taşıma işlemini başka bir bilgisayara yapacaksak “Yeni bilgisayar” seçeneğine tıklıyoruz Diğer seçenekler aynı bilgisayar içerisinde farklı bir klasöre veya diske taşıma yapma durumunda kullanılıyor

3) Son olarak da bilgisayarımıza harici bir disk takıp, bu diski uygulamaya gösterim aktarma işlemini başlatıyoruz Bunun için harici disk kullanmak zorunda değiliz İstersek önce bilgisayarımızda bir klasöre yedek alıp sonra bu yedek dosyasını diğer bilgisayara taşıyabiliriz

Yedekleme işleminin süresi, iTunes kütüphanemizdeki dosyaların sayısına ve büyüklüğüne göre değişiyor Tabii bir de iPhone veya iPad yedekleri varsa onlar da bu süreyi etkiliyor Örneğin bu yazı için kullandığım Windows bilgisayarımdaki iTunes’un TuneSwift yedek dosyası 247GB tuttu ve işlem yaklaşık 20 dakika sürdü
Geri Yükleme (Restore)

Geri Yükleme işlemi de daha evvel TuneSwit ile alınan yedeklerin (taşıma veya standart) geri dönülmesinde kullanılıyor Yeni bilgisayarımızda iTunes kurduktan sonra bu işlemi gerçekleştirdiğimizde eski iTunes’umuzdaki tüm bilgiler yeni bilgisayarımıza da dönülmüş oluyor

Sonuç

Bu yazıyı hazırlarken test için bir taşıma işlemi gerçekleştirdim ve aldığım yedeği sıfır bir iTunes’a dönüş yaptım Dönüş yapmadan evvel de bilgisayarımdaki eski iTunes’a ait ne varsa sildim (Müzikleri, uygulamaları, iPhone yedeklerini, vs) ve sıfırdan iTunes kütüphanesi oluşturdum Yani eskiye ait hiç bir dosyanın olmadığından emin oldum Geri dönüş işleminden sonra da tüm dosyaların yerli yerine geri geldiğini bizzat tecrübe ettim Dolayısıyla uygulama gerçekten de herşeyi taşıyor ve yedekliyor
Dolayısıyla da TuneSwift, iPhone ve iPad kullanıcıları için çok büyük bir eksiği gidermiş oluyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com