Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Bilgisayar,Teknoloji & İnternet Dünyası > Bilim Teknik ve Teknoloji Merkezi > Cep Telefonları

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bol, samsung, sghd820, özellikli, şık

Samsung Sgh-D820: Bol Özellikli Ve Şık

Eski 07-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Samsung Sgh-D820: Bol Özellikli Ve Şık

Samsung SGH-D820: Bol Özellikli ve Şık

Elektrikli süpürge incelememden sonra şimdi de cep telefonuna el atmaya karar verdim Arkası geleceğinden değil ama yapabiliyor muyuz bir görelim Cep telefonlarıyla aram hiç iyi değildir; ayrıca sevmem de Bundan birkaç ay evvel nerdeyse sıfır bilgiyle yola çıktım Bir aceminin elinden çıkan bir yazı bu onu baştan belirteyim Cep telefonlarından hoşlanmamamın ilk sebebi her arayanın beni bulması fikrinden hoşlanmamam Açmasan da olur diyebilirsiniz ama bu defa daha sonra karşınızdakinin ilk lafı o kadar aradım açmadın oluyor Sanki mecburmuşum gibi Tıpkı MSN'de away/dışarıda yazdığınız halde sizinle konuşmaya çalışmaları ve cevap vermediğinizde bozulmaları gibi Sırf bu yüzden MSN'i bıraktım Gerçi offline mesaj özelliği geldi rahatladım bir ölçüde Neyse diğer sebep ise cep telefonlarının sağlığa zararı Henüz cep kullanan nesil yeterince yaşlanmadı o nedenle sağlığa zararlarını net olarak bilmiyoruz Her ihtimale karşı kafama yakın tutmamaya çalışıyorum Bu da az konuşmak demek oluyor
Pek fazla bilgi sahibi olmadan telefon almaya kalkınca tabii modeller arasında boğuluyorsunuz Benim ilk araştırmalarımdan sonra edindiğim tecrübe şu oldu: Cep telefonu firmaları isterlerse ideal bir telefon yaratabilirler ama nerdeyse her modelde sizi yeni bir telefon almaya mecbur edecek bir şeyler eksiltiyorlar Sistem böyle işliyor Dolayısıyla ideal telefon almak diye bir şey yok İdeale yakın gibi görünenler de çok pahalı İlk başta alırken lazım olmaz bu dediğiniz bir özellik lazım olduğu anda yapacak tek şey telefondan memnun olsanız dahi yeni bir modele geçmek oluyor O nedenle ihtiyaçlarınızı belirleyin ona göre alın demek bile anlamsız Ama tabii yine de öncelikleri belirlemek seçim işini epey kolaylaştırıyor Tasarım da işin bir başka yönü İncesi var, kalını var, midye kapaklısı var, sürgülüsü var…
Kısacası telefon seçimi kişisel bir seçim Ben Samsung D820 aldım Zannetmeyin ki uzun araştırmalar sonucu aldım Bir de şu dükkana bakayım diye girdim ve aldım Kafamdaki telefon Samsung E770 modeliydi; onu almak için çıktım ama nereye sorduysam yok dedikleri yetmiyormuş gibi sanki 'kriptonit var mı' diye sormuşum gibi baktılar Bir yerde buldum ve 770YTL fiyat verdiler Bu olay doların zıplama yaptığı kara Cuma günü gerçekleşti 600 milyonluk telefona 770 milyon cevabı alınca daha fazla aramaktan vazgeçtim Belli ki esnaf Euro'nun da artmasını fırsat bilip kazıklarını yontmuştu
Niyetim olmadığı halde girdiğim son dükkanda yine E770 yoktu ama satıcı onu neden alacaksın ki diye sordu "Niye?" dedim "D820 700YTL" şeklinde cevap verdi; ve aldım çıktım D820'yi incelemiştim önceden ama çok pahalı diye listemden çıkarmıştım Benim gördüğüm fiyatlar 850 civarıydı E770 ihtimali de ortadan kalkınca fazla da düşünmeye gerek kalmamıştı Dövizin gidişatı da elimi çabuk tutmaya zorladı İyi ki de hızlı davranmışım zira takip eden günlerde döviz daha da coştu ve cep telefonları ilk zamlanan kalem oldu Bu yazıyı taa o zaman yazacaktım ama sonuçta deneme olduğu için öncelikli yazılardan fırsat kalmadı
Bu telefonu kendime aldım diye "D820 en iyi telefon" ya da "Mutlaka bunu alın" türünden bir yorum yapmayacağım Ama en azından bir seçeneği kendi dilinizde yakından tanımış olacaksınız İster seçer, ister elersiniz
Başlamadan önce benim nasıl bir anti-cepçi olduğumu görün diye sahip olduğum telefonları bir göstereyim

İlk telefonum SAGEM Gazeteden almıştık Epey kullandım Sonra Panasonic G90'ı ikinci el aldım Onu da epey kullandım ve Siemens M55'e geçtim En sonda D820 geldi Eskileri niye saklıyorsun diyebilirsiniz Değiştirme zamanım geldiğinde hiçbiri para etmedi de ondan Baktığımız zaman yıllara göre gelişim hep küçülme yönünde Ama D820'de bu durmuş Ekranı Siemens'ten çok daha büyük ama telefon çok ince Yani tercihimi uzun süre küçülmeden yana yapmışım ama yeterince küçük olduğuna karar verince de inceltmişim Telefonlardaki net bir farklılık ise boylar küçülürken ekranın hep büyümesi olmuş Bunun sonu sadece ekrandan oluşan, kağıt gibi ince, katlanabilir bir 'tele-PC' olacak herhalde
D820 benim için çok ciddi bir alım oldu Aldığım ilk 'adam gibi' cep telefonu
Her zaman olduğu gibi önce ithalatçıdan aldığım özellik listesine bakıp sonra detaylara geçelim

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com