|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| android, çalıyor, uygulaması, verilerinizi |
Bu Android Uygulaması Verilerinizi Çalıyor! |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bu Android Uygulaması Verilerinizi Çalıyor!Dikkat: Bu korsan uygulama cebinizdeki tüm verileri çalıyor, herkese utanç verici bir SMS gönderiyor Kendim market sürümünü bizzat kullanıyordum ancak ondan da şüphelenip derhal kaldırdım bilginize![]() ![]() Zararlı uygulama, telefon faturamızı incelememizi tavsiye ediyor ![]() Android mobil işletim sisteminin hızla yükselişi, onu her büyük yazılım geliştiricilerinin karşılaştığı bir sorunla karşı karşıya getiriyor: zararlılar Yasal bir Android uygulamasının 'crack'li' ve ücretsiz sürümü olarak ortaya çıkan bu uygulama ise kişisel bilgileri çalıyor ve harici bir sunucuya göndermeye çalışıyor![]() Symantec tarafından 'Android Walkinwat' olarak adlandırılan zararlı, telefonun rehberini de tarayarak herkese utanç verici bir SMS gönderiyor Yazım hataları dikkat çeken İngilizce mesajda Türkçesiyle şu cümleler yer alıyor: 'Hey, şu an internetten korsan bir uygulama indirdim: Walk and Text for Android Ben aptalım ve ucuzum, uygulama sadece 1 dolardı Benim gibi siz de çalmayın!'Walk and Text olarak bilinen gerçek uygulama, Android Market'te mevcut ancak zararlı sürümü sadece üçüncü parti dosya paylaşım sitelerinde bulunuyor Uygulamanın orijinal sürümü 1 53 dolar fiyatla Market'te satılırken, mesaj yazarken kamera ile önünüzde ne olduğunu görmenizi sağlıyor </I></U>
|
|
|
|