Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Bilgisayar,Teknoloji & İnternet Dünyası > Bilim Teknik ve Teknoloji Merkezi > Cep Telefonları

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ekitap, k750i, okumak

K750i De E-Kitap Okumak

Eski 08-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

K750i De E-Kitap Okumak

önce herhangi bir formatta (ben pdf ve doc denedim sadece) e-kitabı bilgisayarımıza indiriyoruzEğer word'de yazılmamışsa kopyalayıp word'e yapıştırıyoruz sonra ---> dosya ---> farklı kaydet deyip kayıt türünü "düz metin" olarak ayarlıyoruz

Böylece dosyanın uzantısı txt oluyorSonra bu dosyayı da açıp tekrar dosya --> Farklı kaydet deyip "ANSI" olan kodlamayı UTF-8 yapıp kaydediyoruz

Daha sonra aşağıdaki adresten "text editor" programını indirip telefona kuruyoruz

http://download2getjarnet/downloads/web//TextEditorjar

Sonra uzantısını ve kodlamasını ayarladığımız e-kitabımızı telefonumuza yolluyoruzTelefon dosyayı web sayfaları içine kaydediyor
Sonra "text editor" programını açıyoruz"Uygulamanın kullanıcı datalarını okumasına izin ver?" diye bir soru geliyor evet diyoruzBir daha aynısını soruyortekrar evet diyoruz"3 seferdeyse uygulamanın kullanıcı datalarını yazmasına izin ver?" diye soruyor tekrar evet diyoruz

-Open
-New
-Options
-Help
-About
-Exit

diye bir menü geliyor"Open" diyoruzTekrar "uygulamanın kullanıcı datalarını okumasına izin ver?" sorusu çıkıyor evet diyoruz (bu soruyu uygulamayı açarken olduğu gibi birkaç kere sorabilir) Sonra

c:
e:

çıkıyor biz "e" yi seçiyoruzTekrar uygulamanın kullanıcı datalarını okumasına izin ver diye soruyor evet evet evet diyoruz
(siz evet dedikçe soruyu çevreleyen gri çerçeve siyahlaşacaktır)

Neyse sonra da

MEMSTICKIND
MSTK_PROIND -------> diye bir menü çıkıyor(iki noktanın ve son üç seçeneğin yanında mor kitap gibi birşey var)
DCIM
MP3
MSSEMC < ------ biz bunu seçiyoruz

Birkaç kere daha uygulamanın kullanıcı datalarını okumasına izin ver falan diye soruyorevet evet diyoruz

Media files
system
----------------------

diye bir yer açılıyor"Media files" ı açıyoruzTekrar sorulara evet diyoruz(uygulamanın kullanıcı datalarını okumasına izin ver?) (sayısı önemli değil)

bir menü daha açılıyorEn altta "webpage"nin olması lazım, onu açıyoruzYine sorular birkaç kere, hepsine evet diyoruz

Sonra saved_pages'i seçiyoruz

sonra

content
[yolladığınız kitabın ismi]
---------------------

çıkıyorBurdan kitabı seçiyoruzYine sorularevet evet evet

Sonra "codepage" açılıyorİlk satırdaki boşluğu seçiyoruz(Eğer sayfanın sonuna kadar inip tekrar başa çıkarsanız orada UTF-8 yazdığını göreceksiniz en azından bende öyle oldu)

UTF-8 i seçince yine sorular bir kaç kere, yine evet cevapları

VE SONUNDA KİTABIMIZ OKUNMAYA HAZIR
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NOT 1- Kitabı bir kere açmayı başarırsanız uygulamayı 2açtığınızda ana menü'de "open"ın altında recent files olacaktırBöylece kitabınızı kestirme yoldan açabilirsiniz
2-Bu programı ve yöntemi deneme yanılma yoluyla(ve sabırla) kendi kendime buldumO yüzden bütün ayrıntıları henüz öğrenebilmiş değilimMesela niye her işlemden önce o kadar soru soruyor? Bunun herhangi bi zararı ilerde ortaya çıkar mı bilmiyorum(Yalnız 1 haftadır bu yolu kullanıyorum herhangi bir sorun olmadı)
3- Dediğim gibi herşeyini daha öğrenemedim o yüzden birisi bu işin daha kısa bir yolunu bulup paylaşırsa sevinirim
4- Aşağıdaki resimler e-kitabın bilgisayarda uzantısını ayarlamayla ilgiliTam net çıkmamışlar ama üstüne tıklayınca biraz daha netleşiyor sanki
5- Bir de galiba yeni konuya 3-4 kere tıklamışım 3 kere açmış konu o yüzden de herkesten özür diliyorum

KOLAY GELSİN

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com