|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| digital, diski, hazırlıyor, ilk, sabit, western |
Western Digital İlk 3 Tb Sabit Diski Hazırlıyor |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Western Digital İlk 3 Tb Sabit Diski HazırlıyorWestern Digital, ilk 3 TB 3 5" sabit diskini yılbaşında piyasaya sunacağını açıkladı![]() Bildiğiniz gibi, sabit disk üreticileri 2 1 TB'dan sonra 32 bit işletim sistemlerindeki LBA adresleme sorunu yüzünden problemler yaşıyorlardı Bu sorunu çözmek için kullanılan yöntem ise sadece Windows 7/Vista 64 bit işletim sistemlerinde çalışıyordu Bir süredir bu sorunun üstüsinden gelmeye çalışan sabit disk üreticileri, sonunda bir çözüm bulmuş gözüküyorlar En azından WD'nin bir çözümü olduğu kesin O yüzden ilk 3 TB sabit disk sektör için oldukça önemli bir gelişme ![]() Ayrıca WD'nin geliştirdiği ilk 3 TB sabit disk her bir sektöre 4 kb veri yazmaya olanak sağlayan "Advanced Format" teknolojisini de destekliyor Söylenenlere göre, "Advanced Format" 32 bit işletim sistemlerinde görülen LBA sorunun da çözümüne katkıda bulunuyormuş ![]() techarp'ın haberine göre WD, Caviar Black, Caviar Blue ve Caviar Green serilerinin tümünü 3 TB ile tanıştıracak Harici WD sabit disklerin de 3 TB olarak piyasaya sunulması bekleniyor ![]() Sektörün bir diğer önemli oyuncusu Seagate, bir sürpriz yapmazsa, ilk 3 TB 3 5" sabit diski WD piyasaya sürecek
|
|
|
|