![]() |
Karadeniz Bölgesinin Tarım Ürünleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karadeniz Bölgesinin Tarım ÜrünleriKaradeniz Bölgesinin Tarım Ürünleri Tarım Her mevsim yağış görülmesi, yaz kuraklığı isteyen ( buğday, arpa, yulaf, çavdar, mercimek, pamuk) ürünlerin yetişmesini önlemiştir ![]() ![]() Kış mevsiminde Doğu Karadeniz'de kış ılıklığı fındık, çay, turunçgil, zeytin gibi ürünlerin yetişmesini kolaylaştırmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() Bölgede yetişen başlıca tarım ürünleri şunlardır: Fındık : Trabzon, Giresun ve Ordu başlıca üretim alanlarıdır ![]() ![]() Çay : Giresun'dan Gürcistan'a kadar olan kıyı şeridinde yetiştirilir ![]() ![]() ![]() ![]() Tütün : Daha çok Orta Karadeniz Bölümü'nde (Samsun, Amasya ve Tokat çevresi) yetiştirilir ![]() ![]() ![]() Mısır : Bütün kıyı boyunca yetiştirilir ![]() Elma : Bölgede Amasya başta olmak üzere Kastamonu ve Tokat çevresinde yetiştirilir ![]() Şekerpancarı: Amasya, Tokat, Kastamonu çevresinde tarımı yapılmaktadır ![]() Keten-kenevir: Kastamonu başta olmak üzere Sinop, Zonguldak çevresinde tarımı gelişmiştir ![]() Soya Fasulyesi: Ordu- Giresun çevresinde tarımı yapılmaktadır ![]() Zeytin: Soğuktan korunmuş Çoruh vadi oluğunda ( Artvin -Yusufeli) tarımı yapılır ![]() Turunçgiller: Kış ılıklığı sebebiyle Rize çevresinde tarımı yapılır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karadeniz Bölgesinin Tarım Ürünleriçok tşk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karadeniz Bölgesinin Tarım ÜrünleriSaolun güzel yapmışınız ödev vardı ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karadeniz Bölgesinin Tarım Ürünleritam istediğim gibi değil ama yinede iyi ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karadeniz Bölgesinin Tarım Ürünlerişey sayfa yöneticisi bizim sosyal dersinden ödevimiz vardı kardeniz bölgesinde yetiştirilen arım ürünleride ben onları başında resmi ile internetten çıkarmak istiyorum nerede bulabilirim bana söyleyebilirmisiniz |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karadeniz Bölgesinin Tarım Ürünleribence guzel neden ole dediniz |
![]() |
![]() |