Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > EÄŸitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Siyasal Bilgiler / Hukuk

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ayıplı, ihtarname, mal, örneği

Ayıplı Mal İhtarname Örneği

Eski 07-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

(Ayıp 30 gün içinde ortaya çıkmışsa, açık görülebilir nitelikte ise)

Noterliğine İhtarname(*)

İhtar eden: (siz)
Adres :Sizin adresiniz

Muhatap:Malı aldığınız yer
Adres :

Konu:Ayıp ihtarı

İzahı:
1-FirmanızdantarihindeYTL bedelle(fatura karşılığı) cinsi ve serisiÅ Ÿ eklinde yazılı olan malı satın aldımBen kısa adı TTKD olan Tüm Tüketicileri Koruma DerneÄŸi'ne üye olarak haklarımı öğrendim

2-İlk 30 gün içinde,açık görülebilir nitelikte ayıplı olduğu ortaya çıktı(Ürünün size yaşattığı sıkıntıyı 5 satırda özetleyin)Bu ayıbı firmanızın yetkili servis elemanlarına da yazılı olarak teyid ettirdim

3-Yürürlükteki 4077 sayılı TKHK'nun 4maddesine göre 4 seçimlik hakkım olan bedelsiz tamir,ayıp oranında bedelden indirim,ayıpsız misli ile değiştirilmesi veya ödediğim bedelin iadesi seçeneklerinden birini tercih ediyorum

4-Ben size bu ihtarnameyi göndererek, bu 4 seçimlik hakkımdan birisi olan, "ödediğim bedelin iadesini,sattığınız ayıplı malı geri almanızı" talep ediyorum

Sonuç ve Talep:
Talebimi yerine getirmediğiniz takdirde hakkınızda yasal yollara başvuracağımı ihtar ederim

2ihtar örneği :

( Ayıp, 30 günü geçtikten sonra 2 yıllık Garanti Süresi içinde çıkmışsa)

*Sadece yukarıdaki örneğin 2maddesini şu şekilde değiştirin:

2-Ürünün 2 yıllık garanti süresi içindeay kullandıktan sonra GİZLİ AYIPLI olduğu ortaya çıktı

(Ürünün size yaşattığı sıkıntıyı 5 satırda özetleyin)

Bu ayıbı firmanızın yetkili servis elemanlarına da yazılı olarak teyid ettirdimBu servis raporlarından anlaşılıyor

Karşılaştığınız şikayet "Ayıplı mal" değil, "Ayıplı hizmet" ise mantığınızı kullanarak, "Ayıplı mal" kelimeleri yerine "Ayıplı hizmet" yazın

*İhtarname mutlaka İadeli taahhütlü veya Noterden yapılmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

forumsinsi.com