Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Siyasal Bilgiler / Hukuk

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
yerinden, yönetim

Yerinden Yönetim Nedir?

Eski 07-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yerinden Yönetim Nedir?

Kamu hizmetlerinin merkez dışında örgütlenmiş kamu tüzelkişileri aracılığıyla yürütülmesine yerinden yönetim denilmektedir Yerinden yönetim idareleri iki başlığa ayrılırlar: Yer bakımından yerinden yönetim, hizmet bakımından yerinden yönetim

Yer bakımından yerinden yönetim, belirli bir coğrafi alandaki çeşitli kamu hizmetlerinin, merkezi idare dışında, kamu tüzelkişilerince görülmesidir Ülkemizde yer bakımından yerinden yönetim idarelerine yerel yönetimler (mahalli idareler) denilmektedirHizmet bakımından yerinden yönetim ise, belirli kamu hizmetlerinin, merkez dışında kamu tüzelkişilerince yürütülmesidir Bu hizmetler ülke çapında olabileceği gibi belirli bir yörede de görülebilir Hizmet bakımından yerinden yönetim idarelerine kamu kurumları denmektedir

Belirli meslek mensuplarının, mesleki dayanışmalarını sağlamak, ortak ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, meslek disiplini ve ahlakını korumak üzere kurulan hizmet bakımından yerinden yönetim idareleri ise kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları olarak adlandırılmaktadırlar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com