![]() |
Boşanma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() BoşanmaBoşanma ile İlgili Sorular Cevaplar Soru-Boşanma için hangi mahkemeye müracaat edeceğim? Cevap:Aile mahkemesine, aile mahkemesi bulunmayan yerlerde ise asliye hukuk mahkemesine müracaat edilmesi gerekir ![]() Soru-Boşanma kararımı elden aldım ![]() Cevap:Boşanma kararının verildiği yerdeki nüfus müdürlüğüne müracaat edilmesi gerekir ![]() Soru-Boşandıktan sonra eşimin soyadını kullanmak istiyorum ![]() Cevap:Boşanan kadın boşandığı kocasının soyadını kullanabilmesi için bu konuda hakimden karar alması gerekir ![]() Soru-Boşandıktan sonra evlenmek istiyorum ![]() Cevap:Boşanan erkek ise boşanma kararından sonra hemen evlenebilir, kadın ise M ![]() ![]() ![]() Soru-Türk Vatandaşlığımı kaybettim ama boşanmamın Türkiye’de ki kayıtlarıma tescil edilmesini istiyorum ![]() Cevap:Türk vatandaşlığını kaybeden kişilerin, kayıp tarihinden sonraki nüfus olayları aile kütüklerine işlenmemektedir ![]() Soru-Türk vatandaşlığını sonradan kazanan bayan, eşinden ayrıldıktan sonra nüfus kütüklerine tescili nasıl yapılır? Cevap:Türk vatandaşlığını sonradan kazanan kadının boşanması halinde; kayıtlı bulunduğu idari birimdeki aile kütüğüne bağımsız bir kütük sıra numarası altında, evlenmeden önceki soyadıyla tescil edilir ![]() Soru-Dul olarak evlenen bayan boşandıktan sonra hangi haneye döner? Cevap: Dul olarak evlenen kadının boşanması halinde; evlenmeden önceki kayıtlı bulunduğu haneye, evlenmeden önceki soyadıyla döner ![]() |
![]() |
![]() |
|