|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
dalkavuk, dalkavuklarınafilozof, memleketin |
![]() |
Memleketin Tüm Dalkavuklarına...Filozof Ve Dalkavuk.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Memleketin Tüm Dalkavuklarına...Filozof Ve Dalkavuk..![]() Filozof ve dalkavuk Bir filozof ile bir dalkavuk konuşuyormuş ![]() derse dalkavuk onu tasdik ediyormuş ![]() tükenen filozof haykırmış: - Birader, hiç olmazsa bir kez olsun dediğime itiraz et de iki kişi olduğumuzu anlayalım ![]() Devlet adamı ve dalkavuk Önemli mevkide bulunan bir devlet adamı dalkavuğun birine: - Sıfır nedir? diye sormuş ![]() Cevap tam beklenildiği gibi olmuş: - Sizin huzurunuzda ben ![]() Bey ve dalkavuk Eskiden konaklarda dalkavuk bulundurmak adetmiş ![]() Konağın birinde bir gün Bey demiş ki: - Bir dalkavuk alacağım, filan gün imtihan var, sağa sola haber salınız ![]() dalkavuk adayları sıra olmuş ![]() Biri içeri alınmış ![]() - Sen dalkavuk musun? - Evet efendim ![]() - Ama sen dalkavuğa hiç benzemiyorsun ![]() - Olur mu efendim? Ben filan Bey'in yanında şu kadar, fişmekan Bey'in yanında da bu kadar sene dalkavuk olarak calıştım ![]() - Olmadı, sen çık ![]() ![]() Derken ikinci, üçüncü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aynı, cevaplar hep aynı ![]() Bey, dalkavuğunu bulamayacağını düşünmeye başlamış ki, içeri biri girmiş ![]() - Söyle bakalım sen dalkavuk musun? - Evet efendim ![]() - Ama sen dalkavuğa hiç benzemiyorsun ![]() - Hayır, hiç benzemem efendim ![]() - Dur bakayım, biraz da benziyorsun galiba ![]() - Evet efendim ![]() ![]() Bey hemen dışarı haber salmış: - Tamam ben dalkavuğumu buldum ![]() Kral ve dalkavuk Kral ördek avında ![]() ![]() ![]() kışkırtıp,kralın önüne getiriyorlar ![]() Sonunda hazret önünden geçen bir ördeğe ateş ediyor, heyecanla dalkavuğuna soruyor: - Nasıl? Vurdum mu? Vurdum mu? Dalkavuk: - Majesteleri zavallı ördeğin hayatını bağışlamak alicenaplığında bulundular ![]() Padişah ve dalkavuk Padişahın biri patlıcan yemeğini çok severmiş ![]() yemekte: - Şu patlıcan ne güzel sebzedir ![]() ![]() Dalkavuğu hemen: - Haklısınız Sultanım ![]() kırk çeşit yemeği olur, tatlısı olur, turşusu olur, yemeğe doyamazsınız ![]() ![]() Derken birkaç gün sonra yemekte yine patlıcan varmış ![]() Padişah da o gün tersinden kalkmış: - Ne bu yahu, yine patlıcan, yine patlıcan ![]() şeye de benzese ![]() ![]() Dalkavuk da ele almış: - Yaa evet Sultanım ![]() kekremsi, yemeği yemek değil, tatlısı tatlı, turşusu turşu ![]() Padişah da: - Sana da bir şeyler oluyor ![]() patlıcanı öve öve bitiremedin ![]() - Aman Sultanım, ben sizin dalkavuğunuzum, patlıcanın değil! |
![]() |
![]() |
|