Delikanlı İle Genç Kız |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Delikanlı İle Genç KızÜniversiteli delikanlı Kolejli kıza bir voleybol maçında rastladı Okul salonundaydı maç![]() Tribünsüz,minik bir salon ![]() Seyircilerle, oyuncular arasında, sahanın çizgisi vardı sadece![]() O kadaryakındılar ![]() ![]() Delikanlı, bu tatlı, bu güzel, bu dünyalar şirini kızı ilk defa görüyordu takımda ![]() Hoşlandığını,fena halde hoşlandığını hissetti Az sonra bir şeyi daha hissetti Uzun zamandan beri maçı değil, ogüzel kızı izlediğini ![]() Kız servis atarken hemen önünden geçti Göz göze geldiler![]() Kız gülümsedi![]() ![]() Delikanlı, çok popülerdi o yıllarda ![]() Kız onu tanımış olmalıydı Kim bilir, belki kız da ondanhoşlanmıştı ![]() Belki de delikanlı öyle olmasını istediği için ona öyle gelmişti![]() Set değişip, takımkarşıya gidince, delikanlı da yerini değiştirdi, o da karşıya gitti ![]() Üçüncü sette tekrar eskiyerine döndü ![]() Kız da gidiş gelişleri fark etmişti galiba![]() Bir defa daha gülümsedi![]() Manidar ![]() "anladım" der gibi bir gülümseyişti bu![]() ![]() ![]() Delikanlı o hafta boyu hep bu dünyalar şirini kızı düşündü ![]() Pazar günü, sabahın köründe kalktı,erkenden oynanacak maçı, ne maçı canım, o dünyalar şirini kızı görmek için ![]() ![]() Delikanlı artık kızın hiçbir maçını kaçırmıyordu ![]() Dahası![]() Ankara Koleji'nin her dağılış saatinde,okul civarında oluyordu, onu bir kez daha görmek için ![]() Karşılaştıklarında, hafif çok hafif birgülümseme, çok minik bir baş eğmesi ile selamlaşır olmuşlardı ![]() Bir defasında, yaptığına sonrakendisi de günlerce güldü ![]() O gün gene tesadüfmüş gibi, okul dağılışı kızın karşısına çıkmış,gülümseyerek selamlamış, sonra arka sokaklara dalıp, yıldırım gibi koşarak, bir blok ötede gene karşısına çıkmıştı Kız bu defa, iyice gülmüştü![]() Karşısında, sözüm ona ağır ağır yürüyen, ama nefesnefese delikanlıyı görünce ![]() ![]() Delikanlı, voleybol takımının kaptanını iyi tanıyordu Arkadaştılar Sonunda bütün cesaretinitopladı, kaptana açıldı ![]() O kızdan fena halde hoşlanıyordu Galiba kız da ona karşı boş değildi Biryerde, bir şekilde tanışmaları gerekiyordu ![]() O zamanlar, bu işler böyle oluyordu çünkü![]() Kaptan"tabi" dedi ![]() "bu hafta sonu güzel bir konser var Biz onunla gitmeye karar vermiştik zaten Sen degel Hem konseri birlikte izleriz, hem de tanışırsınız![]() ""Mutluluk işte bu olmalı" diye düşündü delikanlı ![]() "Mutluluk işte bu!![]() "Ve konser gününe kadar geceleri hiç uyuyamadı ![]() Konser gününü de hiç ama hiç unutmadı![]() O neheyecandı öyle ![]() Konserin verildiği sinemanın kapısında tanıştılar![]() El sıkıştılar![]() O güzel eledokunduğu anı da hiç unutmadı delikanlı ![]() Kaptan, salona girdiklerinde, ustaca bir manevra dahayaptı Delikanlı ile dünyalar şirini kız yanyana düştüler İnanamıyordu delikanlı![]() Onunla nihayetyanyana oturduğuna, onun sıcaklığını hissettiğine, onun nefesini duyduğuna inanamıyordu ![]() Biraz öncetanışırken tuttuğu el, bir karış ötesinde öylesine duruyor, delikanlı, sahnede dünyanın en romantik şarkısı söylenirken –o an dünyanın bütün şarkıları dünyanın en romantik şarkısıydı ya- o eli tutmak için öylesine büyük bir arzu duyuyordu ki içinde ![]() Ama uzatamıyordu işte elini![]() Her şey böyle iyigiderken, yanlış bir hareketle, onu ürkütebileceğinden, incitebileceğinden öylesine korkuyordu ki ![]() ![]() Sonunda dayanamadı, sanki kolu uyuşmuş gibi, uzandı ![]() Kolunu kızın koltuğunun arkasına koydu![]() Kızınomzuna değil ![]() Koltuğun üzerine![]() Sonra kız arkaya yaslandı![]() Bir kaç saç teli, delikanlının elininüzerine dokundu ![]() Kalbi yerinden fırlayacak gibi atıyordu artık genç adamın![]() Dünyalar şirini kızınsaçları eline dokunuyordu çünkü ![]() Konserden çıkarken, kız, şakalaştı![]() "Sizi her maçımızdagörüyoruz Alıştık nerdeyse![]() Yarın Adana'da da maçımız var![]() Gözlerimiz sizi arayacak![]() "Hayır, aramayacaktı Delikanlı o anda kararını vermişti çünkü![]() Cebinde onu otobüsle Adana'yagötürüp getirecek, hatta öğle yemeğinde bir de Adana kebap yedirecek kadar para vardı ![]() Gece yarısıkalkan otobüse bindi ![]() Sabah erkenden Adana'ya indi Maç saatine kadar başı boş dolaştı Salonaerkenden girdi, en ön sıraya tam servis köşesine en yakın yere oturdu ![]() Takımlar sahaya çıkarken,salondaki en heyecanlı seyirci oydu Maç falan değildi sebep tabii![]() İlk sette kız farkında biledeğildi onun ![]() Nerden olsundu ki![]() İkinci sette öbür tarafa gittiler![]() Döndüklerinde, ügüncü settekız fark etti delikanlıyı ![]() Yüzünde çok ama çok şaşkın bir ifade, biraz mutluluk, biraz da gururvardı sanki ![]() Ankara'nın hele Kolejde çok popüler bu delikanlısının onun için ta oralara geldiğinibilmenin gururu ![]() ![]() Maç bitti Kız soyunma odasına, delikanlı garaja gitti Tek kelime konuşmadan![]() Konuşmaya gelmemiştiki ![]() Kız "keşke orada olsaydın" demişti O da olmuştu işte![]() Hepsi o![]() Ona o kadar çok şey söylemekistiyordu ki aslında ![]() ![]() Bir gün üniversite kantininde gazete okurken, iç sayfalarda bir şiire rastladı Daha doğrusu birşiirden alınmış bir dörtlüğe ![]() Söylemek istediği her şey bu dört satırda vardı sanki![]() Bembeyaz birkarta yazdı o dört satırı ![]() Öğleden sonrayı zor etti, Kolejin önüne gitmek için![]() Kızın karşıdangeldiğini gördü Koşarak yanına gitti "Bu sana" diye kartı eline tutuşturdu ve kayboldu ortadan![]() ![]() Kız, Necip Fazıl'ın dört satırını okurken ![]() ![]() "Ne hasta bekler sabahı Ne taze ölüyü mezar ![]() ![]() ![]() Ne de şeytan bir günahı Seni beklediğim kadar! ![]() "Ertesi gün öğleden sonra, tarif edilemez heyecanlar içinde Kolejin önündeydi gene ![]() Kız karşıdangeliyordu ![]() Bu defa yanında arkadaşları yoktu Yalnızdı![]() Yaklaştığında işaret etti delikanlıya![]() ![]() Gözlerine inanamadı genç adam ![]() Onu yanına mı çağırıyordu yoksa![]() Evet, çağırıyordu işte![]() Kalbininduracağını sandı yaklaşırken ![]() "Sana bir şeyler söylemek istiyorum" dedi kız![]() O da heyecanlıydı,belli ![]() "Bak iyi dinle![]() Dünkü satırlar için çok teşekkürler![]() Herhalde hissettin, ben de sendenhoşlanıyorum Ama senden evvel tanıdığım birisi daha var Ondan da hoşlanıyorum ve henüz kararveremedim, hanginizden daha çok hoşlandığıma ![]() Ve de şu anda, onu terk etmem için bir sebep yok![]() ""O zaman karar verdiğinde ve de eğer seçtiğin ben olursam, hayatında başka kimse olmazsa, ara beni!" dedi, delikanlı ikiletmeden ![]() Ayrıldı kızın yanından![]() Bir daha voleybol maçına gitmeden, bir dahaokul yolunda önüne çıkmadan ![]() Bir daha onu hiç görmeden![]() ![]() Yıllarca sonra Levent Yüksel'in söyleyeceği şarkıdaki Sezen Aksu'nun sözlerini o zaman biliyordu sanki Aşk "onurlu" olmalıydı![]() Günlerce, haftalarca, aylarca bekledi![]() Tıpkı, kıza verdiği odörtlükteki gibi bekledi ![]() Hastanın sabahı, şeytanın günahı beklediği gibi bekledi![]() Heyecanlabekledi Hırsla, arzuyla bekledi Umutla, umutsuzlukla bekledi Bazen öfkeyle bekledi![]() Amabekledi ![]() Başka hiç kimseye bakmadan, başka hiç kimseyi bulmadan bekledi Bir gün bir şiirantolojisinde şiirin tamamını buldu ![]() İki dörtlüktü şiir![]() İlki kıza verdiğiydi![]() Bir ikinci dörtlükdaha vardı orada ![]() O dörtlüğü de bir kartın arkasına dikkatle yazdı![]() Cebine koydu![]() ![]() Bekleyiş sürüyor, sürüyordu ![]() Okullar kapandı, açıldı![]() Aylar, aylar geçti![]() Bir gün delikanlı kızıaniden karşısında gördü ![]() "Günlerdir seni arıyorum" dedi kız "Günlerdir seni arıyorum İşte sanahaber ![]() Artık hayatımda hiç kimse yok!![]() ""Yaa" dedi delikanlı ![]() "Yaa" dedi sadece![]() Kalbi heyecandan ölesiye çarparken, aylardır ölesiyebeklediği an gelip çatmışken, ağzından sadece bu ses çıkmıştı: "Yaaa! ![]() "Cebindeki artık iyice eskimiş kartı uzattı kıza ![]() "Sana bir şiirin ilk dörtlüğünü vermiştim ya birgün ![]() " dedi "Bu da sonu onun![]() ![]() "Sonra yürüdü gitti, arkasına bile bakmadan ![]() Kız ikinci dörtlüğü oracıkta okurken![]() ![]() "Geçti istemem gelmeni Yokluğunda buldum seni ![]() Bırak vehmimde gölgeni Gelme artık neye yarar! ![]() "Aradan yıllar, çok ama çok uzun yıllar geçti Delikanlı bugün hala düşünüyor![]() O uzun, çok uzunbekleyiş mi öldürmüştü aşkını? Ya da beklerken, ölesiye beklerken hayalinde öylesine bir sevgili yaratmıştı ki, artık yaşayan hiç kimse bu hayali dolduramazdı ![]() O sevgilinin kendisi bile![]() ![]() Hayalindekini canlı tutmak için mi, canlısını silmişti yani? ![]() Ya da![]() Ya da![]() Bir şiirinromantizmine mi kapılmış, bir delikanlılık jesti uğruna, mutluluğunun üzerinden öylece yürüyüp mü gitmişti acaba? Delikanlı bu soruların cevabını bugün hala bilmiyor ![]()
|
|
|
|