Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
büyük, cengiz, han, imparatorluğu, mirasçıları, moğol, sergisi

Cengiz Han Ve Mirasçıları: Büyük Moğol İmparatorluğu (Sergisi)

Eski 07-30-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Cengiz Han Ve Mirasçıları: Büyük Moğol İmparatorluğu (Sergisi)

Cengiz Han ve Mirasçıları: Büyük Moğol İmparatorluğu

Yer: Sakıp Sabancı Müzesi
Tarihler: 07122006~08042007
Telefon: 0 212 277 22 00
Adres: Sakıp Sabancı Cad No:22 Emirgan

Sakıp Sabancı Müzesi’nden Dev Bir Sergi Daha
Cengiz Han ve Mirasçıları

SÜ Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), Moğol İmparatorluğu’nun Cengiz Han tarafından kuruluşunun 800 yıldönümünde, Cengiz Han ve Mirasçıları: Büyük Moğol İmparatorluğu sergisine ev sahipliği yapacak Garanti Bankası’nın sponsorluğunda 7 Aralık 2006’da kapılarını açacak sergi, Moğol İmparatorluğu’nun, kültürler ve kıtalar arasında kurduğu bağı gözler önüne serecek

Konuyla ilgili bilgi veren SSM Müdürü Dr Nazan Ölçer, “Picasso ve Rodin gibi Batılı ustaların sergileriyle, Türkiye’nin kültür ve sanat yaşamında önemli ilklere imza attık Bu kez rotamızı doğuya çeviriyoruz Cengiz Han ve varislerinin kurduğu devletler, Moğol egemenliği altına giren ülkeler kadar, girmeyen bölgeleri de etkileyerek geri dönülmez değişimlere yol açtı Sergi, dünya tarihine önemli bir damga vuran Cengiz Han’la Moğol İmparatorluğu’nun kültürler ve kıtalar arasında kurduğu bağı daha iyi anlamamıza yardımcı olacak Proje için, kültür ve sanat alanında ülkemizin önemli sponsorlarından Garanti Bankası’yla işbirliği yapmaktan mutluluk duyuyoruzdedi Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen ise “Bugünü doğru yorumlamak ve yarınları doğru tasarlamak için, geçmişi iyi bilmek gerektiğine inanıyoruz 2005 yılında Londra’da gerçekleştirilen Türkler: Bin Yılın Yolculuğu: 600-1600 sergisine destek vererek, geçmişe bir ışık tutmaya çalışmıştık Şimdi de bankamızın 60 kuruluş yıldönümünde, SSM gibi başarılı bir ortakla bu misyonu sürdürdüğümüz için mutluyuz” dedi 8 Nisan 2007’ye kadar açık kalacak sergide, Moğolistan’ın en önemli müzeleriyle Doğu Asya ve Avrupa’nın başlıca koleksiyonlarından ve Türkiye’deki çeşitli müzelerden derlenen, bazıları ilk kez gün ışığına çıkacak 600 eser yer alacak Konferanslar, atölye çalışmaları, çocuk eğitim programları ve galeri sohbetleriyle zenginleştirilecek sergi, Kunst und Ausstellungshalle der Bundesrepublik Deutschland (Bonn), Staatliches Museum für Völkerkunde (Münih), Kunsthistorisches Museum (Viyana) ve Aşağı Avusturya Eyaleti Eğitim, Bilim ve Sanat Federal Bakanlığı’nın işbirliğiyle düzenleniyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com