Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
büyük, dünyanın, istanbulda, lahiti

Dünyanın En Büyük ,Lahiti / Dünyanın En Büyük ,Lahiti, İstanbul'da

Eski 07-30-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dünyanın En Büyük ,Lahiti / Dünyanın En Büyük ,Lahiti, İstanbul'da

Dünyanın En Büyük ,Lahiti, İstanbul'da

İstanbul Arkeoloji Müzesi'nde yakın zamanda açılan salonda sergilenmeye başlayan Sidamara Lahdi Karaman-Ayrancı Ambararası Köyü Ambar Höyük'te 1898 yılında yapılan kazılarda ortaya çıkan ve dünyanın en büyük lahti (25 ton) olarak bilinen Sidamara Lahdi İstanbul Arkeoloji Müzesi'nde Sidamara salonunda sergilenmektedir

1901 yılında Ambar köyünden Halil Ethem Bey tarafından İstanbul Arkeoloji Müzesi'ne götürülen lahit, bulunduğu antik şehrin ismi olan Sidamara adıyla tanınıyor

Bu mermer lahdin boyutları: Yükseklik: 313 cm, Uzunluk: 381 cm, En200 cm

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com