Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
altınoluklu, barbar, conan, kimdir

Barbar Conan Kimdir, Altınoluklu Barbar Conan

Eski 07-30-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Barbar Conan Kimdir, Altınoluklu Barbar Conan

Dünyanın merkezi

Anadolu

ama biz değerini ve anlamını

yeterince bilemiyoruz

Altınoluklu Barbar Conan

Conan'ın yaratıcısı Robert E Howard, büyük bir servete kavuştuktan sonra, 1936 yılında, 30 yaşında intihar etti
Kimmeryalı Conan hayali kahraman, Kimmerlerse gerçek! Altınoluk'ta bir kazı ekibi Kimmerlerin ayak izlerini arıyor

BALIKESİR

unu bilin ki prensim, kabaran okyanusların Atlantis'i ve onun görkemli kentlerini yutmasından hemen sonra, Dünya'da o güne dek görülmemiş bir çağ başlamıştı Aryas'ın oğullarının doğduğu bu çağda, Dünya üzerindeki uygarlıklar, gökteki yıldızların mavi pırıltıları kadar dağınık fakat belirgindi İşte bu sıralarda Kimmeryalı Conan geldi Çelik bilekli, elinden kılıcını hiç bırakmayan bu kara saçlı şahin gözlü yiğit, sandallı ayağının altında bütün krallıkları çiğnemek istiyordu" Bir Nemedya efsanesinden

Antandros yani Kimmeris

Milyonlarca okur, tarih meraklısı bir gencin yarattığı hayali kahraman Conan ve tüm maceralarının giriş bölümünde yer alan bu
alıntı sayesinde 'Kimmerya'nın adını duydu
Edremit'in Altınoluk beldesinde bulunan Antik Antandros Kenti'nde kazı yapan ekip
ise, Kimmerlerin gerçek ayak izlerini arıyor! Kazı Heyeti Başkanı Yrd Doç Dr Gürcan Polat, bugüne dek Batı Anadolu'da Kimmer kültürünün izlerine hiç rastlanmadığını belirterek, "Bunu biz ortaya çıkaracağız" dedi
9 Temmuz'da başlatılan kazılarda Roma dönemine ait, tabanı mozaikli, duvarları fresklerle bezenmiş bir villa, halk yerleşim kalıntıları ve MÖ 5 yüzyıldan başlayıp MS 6 yüzyıla kadar uzanan mezarlarla karşılaşıldı
Polat, "Stefanos Bizantios'a ait bir kaynak, Antandros kentinin Edonis ve Kimmeris diye iki yan adının bulunduğunu söylüyor Bizi en çok ilgilendiren, Kimmeris ismi Bazı antik kaynaklar Kimmerler'in 100 yıl süreyle Antandros'ta kaldığını ve 570'li yıllarda Lidya Kralı Krezüs tarafından sürülüp Anadolu'dan çıkarıldığını söylüyor Veriler doğruysa, erken tabakalara indiğimizde Kimmerlere ait somut izlerle karşılaşırız" dedi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com