![]() |
Yusuf Hayaloğlu - Topal Sevda Şarkı Sözü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yusuf Hayaloğlu - Topal Sevda Şarkı SözüYusuf Hayaloğlu - Topal Sevda Şarkı Sözü Dün sahilde karşılaştık ![]() ![]() ![]() Biran gözüm ısırdı,sonra birden tanıdım Düşmemek için zor tuttum kendimi Bacaklarım titredi,bir ağaca yaslandım ![]() ![]() ![]() Yırtılan bir mektup gibi Sisli hatıraların gerisinden bakıyordu ![]() ![]() Eski bir sevdanın durulmamış nehirleri Çırpınarak yüreğime akıyordu ![]() Hatırladığım bir sonbahar günüydü, Karşımızdaki yeni eve taşındılar Bütün gün bakışıp duruyorduk Gözleri sanki birer kurşundular! ![]() O zamanlar ben, zıpkın gibi bir çocuktum; Liseye yeni başlamıştım Onun saçlarını geriye savurup Çapkınca gülümsemesinden hoşlanmıştım ![]() ![]() Ne zaman cama çıksam, karşı balkonda Itırlı bir çiçek gibi tütüyordu Ne zaman buluşalım desem, olmaz diyordu Mektuplaşmak ona yetiyordu ![]() ![]() Bir Temmuz akşamıydı, unutmam Yazlık sinema daha yeni dağılmıştı; Bahçe kapısında sıkıştırıp öpmüştüm, İçeri kaçıp saatlerce ağlamıştı ![]() ![]() Sonraları çok kanuştuk, gezdik Bazen ağlaşıp bazen gülüştük Çılgın gibiydik, her fırsatta buluştuk, Uluorta öpüştük, herkesin diline düştük ![]() ![]() Ailesi baş edemedi, Mersin deki halasına gönderdi Hiç arayıp sormadım Ben osıralar devrimci oldum ![]() Mahalleden ayrılıp yıllarca evede uğramadım ![]() ![]() Dünyam değişmişti artık Memleketin gidişatını hiçmi hiçbeğenmiyordum Forumlara,yürüyüşlere katılıyor, Durmadan şiir okuyup,ajitasyon çekiyordum ![]() ![]() Ah o gençlik rüzgarı ah ![]() ![]() Ezilen insanları tek başıma kurtaracağmı sandım Anarşik bir eylem sırasında Seken kurşunlarla bacağımdan yaralandım ![]() ![]() ![]() Ameliyatın ardından yıllarca yattım içerde, Dosyam bir hayli kabarmıştı ![]() ![]() Beni o nemli koğuşlarda Vefakar anamdan başka hiç kimse aramamıştı ![]() ![]() İçerden çıkınca onu sordum Bir astsubayla evlenip buradan gitmişti ![]() ![]() Oysa kibrit ağusuyla koluma dağladığım İsmi hala silinmemişti ![]() ![]() ![]() Hayat devam ediyordu İçkiye vurmuştum, unutmayı denyordum Pencerenin önünde, kuruyan bir çiçek gibi Günden güne tükeniyordum ![]() ![]() Anam çökmüştü artık,ölmeden mürüvvet istiyordu Bazan oturup dertleşirdik ![]() ![]() Kimsesiz bir kadın varmış,körmüş, olur demiş Bende fazla uzatmadım,evlendik ![]() Geçmişe ait ne varsa; mektuptu,resimdi ![]() Bir bir ayırıp yaktım ateşte ![]() Nasıl gittiğini sorarsanız, ne bileyim, Kör-topal gidiyor işte ![]() ![]() Ne varki, o hırçın saçları hepyüzüme savruluyor Balkona her baktığımda ![]() Pişmanlık, bir eski yara gibi Hala kımıldayıp duruyor onu hatırladığımda ![]() Biiyorum, onunla olsaydım böyle kavga edip durmazdım yüreğimle ![]() Biliyorum, bu sevdayı ben yıktım, Ben öldürdüm bu hoyrat ellerimle ![]() Dün sahilde karşılaştık Bir an boş bulundum,sendeler gibi oldum Öyle bir baktı ki, ben o gözlerde Bir ömrün bütün acılarını buldum ![]() ![]() ![]() Bir şeyler söylemek ister gibiydi Başını eğip, gitti çocuklarının yanına Nedendir bilmiyorum, fakat Gimek istemedi sanki, kocasının koluna ![]() Ardından koşup durduramadım, ona soramadım Öylece dona kaldım ![]() Çünkü o anarşik eylemden beri Ben artık deynekli bir topaldım! ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|