Yunus Emre - Ata Belinden Bir Zaman Şarkı Sözü |
07-30-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yunus Emre - Ata Belinden Bir Zaman Şarkı SözüYunus Emre - Ata Belinden Bir Zaman Şarkı Sözü Ata belinden bir zaman anasına düştü gönül Hakk�dan bize destur oldu hazineye düştü gönül Onda beni can eyledi et ü sünük kan eyledi Dört on günü diyeceğez değirtmeye düştü gönül Yürür idim ondan pinhan Hakk buyruğu vermez aman Vatanımdan ayırdılar bu dünyaya düştü gönül Beni beşige vurdular elim ayağım sardılar Önden acısın verdiler tuz içine düştü gönül Günde iki kezçözerler başıma akça dizerler Ağzıma emcek verdiler nefs kabzına düştü gönül Bu nesneyi terk eyledim yürümeğe azmeyledim On iki sünüğ yazarlar elden ele düştü gönül Oğlan iken sultan kopar kim elin kim yüzün öper Akıl bana yoldaş oldu sultanlığa düştü gönül Bu çağ ile sakal biter görenin gül rengi tutar Güzeller katında biter sev- sevüye düştü gönül Hayırdan şerri çok sever işlemeğe becid iver Nefsinin dileğin kovar nefs evine düştü gönül Kırk beşinde suret döner kara sakala ağ iner Bakıp heybetin görücek yoldurmağa düştü gönül Yola gider başaramaz yiğitliğe eli varmaz Bu nesneleri koyuban yuvanmağa düştü gönül Oğul aydur bunadı ölmez kız aydur yerinden durmaz Hiç kendi halinden bilmez haldan hala düştü gönül Öliceğez şükr edeler çok şüküre erdi gönül Allah adın zikr ederler çok şüküre erdi gönül Su getireler yumağa kefen saralar komağa Ağaç ata bindireler teneşire düştü gönül Eğer var ise amelin gen olısar sinin senin Eğer yok ise amelin oddan şarab içti gönül Yunus anlayıver halin şuna uğrayasar yolun Bunda elin erer iken hayr işlere düştü gönül |
|