Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
balzac, eugenie, grandet

Eugénie Grandet (Balzac)

Eski 07-30-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Eugénie Grandet (Balzac)

Eugénie Grandet

Balzac

Ünlü Fransız yazarı Honoré de Balzac’ın “İnsanlık Komedisi” genel başlığı altında topladığı romanlarının en ünlülerinden biri olan Eugénie Grandet’de Grandet ailesinin topyekûn çöküşü anlatılır Fransız Devrimi’nin toplumsal ve ekonomik sonuçlarının da ele alındığı roman Balzac’ın ilk eserlerindendir

Eugénie Grandet: Toplumsal bir yergi

Balzac

(1799-1850) Köylü kökenli bir ailedendir Edebiyatın çeşitli türlerini deneyip romanda karar kıldı Fransız Devrimi´nin yol açtığı altüst oluşlar karşısında burjuvaziye ve kapitalizme karşı çıktı Sermaye birikiminin acımasız yıkımları kendi hayatını da etkiledi Fransız gerçekçiliğinin önde gelen yazarı olarak romana da önemli yenilikler getirdi Eserlerinden bazıları: Cromwell (1819) Evliliğin Fizyolojisi (1799) Özel Yaşamdan Sahneler (1829-30) Bette Abla (1843) Köylüler (1845)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com