Hayalet Aşk ,Kadim Gültekin, Kitap Özeti |
07-30-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hayalet Aşk ,Kadim Gültekin, Kitap ÖzetiKİTABIN ADI:Hayalet Aşk KİTABIN YAZARI:Kadim Gültekin Yalınses Yayınevi Kitaptan kısa kısa: “İşte uzaklardayken bile tüm varlığını hissedebildiğim şey bu” dedi Derviş “Tüm kuralları alt üst eden düzeni yıkan şey Ölüme meydan okuyan şey Önüne geleni ateşinde yakıp kavuran dimağları dumura uğratan şey İnsanın var ettiği ama hışmında ezilmekten kurtulamadığı şey o Bu öyle bir dert öyle bir mutluluk öyle bir hüzün ki ömürler kafi değil onu idrak etmeye Öyle güçlü öyle ezici ki kayalar kum taneleri gibi onun gölgesinde İşte bu meydan okunması güç şey şu anda üzerinde buram buram kokan Bu şeyin adı aşk…” * * * Pek tabii normal bir durumdu ama Mert kendini o kadar başka şeylere hazırlamıştı ki aslında neyi beklediğini bile bilmiyordu Belki de kendisine yaklaşan kara saçları deniz gibi dalgalanırken evin en güzel duvar kağıtlarıyla süslenmiş ahşap duvarlarını belli belirsiz bir tebessümle süzen küçük adımlarla koridoru arşınlayan bu kız Mert’in tüm beklentisiydi Belki de Mert’in evde yapayalnızken kurduğu hayaller onun üzerineydi veya zaten hayalleri oydu Mert onu beklemiş onu hayal etmişti kim bilir… Sıcak gülümsemesinin açıkta bıraktığı düzgün beyaz dişleri çıkık elmacık kemikleri üzerinde toparlanmış gamzeli yanakları kalın kirpikleri arasında parıldayan kara gözleriyle yeni parkelerle döşenmiş salonda su gibi akarak ilerleyen bu kız eğer hayaller ve beklentilerse hayaller ve beklentiler her şeydi… * * * Sonra ölümü düştü aklına Gülücüğü soldu Cesedinin başında döktüğü gözyaşları yaşlı adamın konuşmaları konuştukça yüzündeki kırışıklıkların şekilden şekle girişi yalnızlığı çaresizliği özlemi hayalleri hayalini kurup da elde edemedikleri hiçbir zaman elde edemeyecekleri kirli dünyasının arınmaya başlaması canlılıkla hareketlenen haftalar değişim beklentiler karşılaşılanlar kararsızlıklar oyunlar ihtimaller hayal kırıklıkları aynı canlılıklarıyla yeniden rüzgârlar estirdi içinde soğuk bir ürpertiyle titredi çocuk Ve düşünceler aşka çarpıp yerle bir oldular Aşkın azametine yenildiler Bilinmeyen bilinmeyecek olan aşkının… Hayalet aşkının… Angehängte Grafiken __________________ |
|