Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hükümleri, hükümlerisevr, kitap, lozan’in, ortak, sevr, özeti

Sevr Ve Lozan’İn Ortak Hükümleri-Sevr Ve Lozan’İn Ortak Hükümleri Kitap Özeti

Eski 07-30-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sevr Ve Lozan’İn Ortak Hükümleri-Sevr Ve Lozan’İn Ortak Hükümleri Kitap Özeti

Sevr ve Lozan’ın Ortak Hükümleri

Teoman Alpaslan
KUM SAATİ YAYINLARI
22 gün ve gece süren Sakarya; 15 gün ve gece süren Büyük taarruz sonunda, Yunan güçlerini Anadolu’dan İngilizlerin desteğine rağmen attık Ancak güneyde, Musul-Kerkük için bir şeyler yapmamız gerekiyorduLozan’da sorunu çözemedik, erteledik ve “savaş dahil” her şeyi göze aldıkİngilizler, Nasturileri kullanarak karşı atağa geçtilerCizre ile Şemdinli arasındaki dağlık bölgede 1000 ile 3000 arasında, Musul ve Erbil yöresinde ise her biri ile 300 ile 600 kişilik 7 ile 8 taburluk tam donanımlı toplam 4000 ile 7500 kişilik silahlı güç oluşturup hava desteği verdilerNasturileri ayaklandırdılarYedekte de, hemen yanı başımızdaki İran sınırında da yine silahlandırıp eğittikleri Musul bölgesi Arap ve Kürtlerini hazır beklettiler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com