Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
açıklaması, ağaç, atasözünün, dalı, edilir, meyve, verirse, yere

Ağaç Ne Kadar Meyve Verirse Dalı O Kadar Yere Eğilir Atasözünün Açıklaması

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ağaç Ne Kadar Meyve Verirse Dalı O Kadar Yere Eğilir,

Ağaç Ne Kadar Meyve Verirse Dalı O Kadar Yere Eğilir Anlamı,

Kişi ne kadar makam, mevki ve ilim sahibi olursa olsun, kendinden rütbe, makam ve mal olarak aşağı olanlara tepeden bakmamalı, tevazu ve hoşgörüden ödün vermemelidir

Alçak gönüllülük tam anlamıyla kibir ve gururun karşıtıdırYetersizlik,korkaklık ve güvensizlik değildirİnsanın kendini küçük görerek alçaltması da değildirİnsanın kendi değerlerini,yeteneklerini,olumlu ve olumsuz yanlarını iyice bilerek;kendini olduğundan başka türlü görmemesi ve göstermeye kalkışmamasıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com