![]() |
Çehov Tarzı Hikaye Örnekleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çehov Tarzı Hikaye ÖrnekleriÇehov Tarzı Hikaye YOLDAN GEÇEN ÖYKÜ Günlerden Pazar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Nasılsın, adın ne senin? diye sordum ![]() "Bir Yaz Gecesi Rüyası" dedi, alçakgönüllü bir sesle ![]() Şaşırmıştım ![]() "William Shakspeare’in ünlü oyununun öyküsü mü yoksa? Ne rastlantı! Dedim ![]() "Hayır," dedi o ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Çok ilginç," dedim, "Demek öyle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Evet, sabaha karşı görmüş ![]() ![]() ![]() "Kişiler filân var mı içinde? "Çok kalabalık," dedi o ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşte bunu duyunca şaşırmıştım ![]() "İyi ama" dedim, "Ben Sayın Sadullah Büyükgöz'ü tanımam ki! İnanım adını da duymadım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Yalı Yeniköy'de", dedi o, "lebi derya denize karşı ![]() ![]() ![]() Merakım giderek artıyordu ![]() "Neymiş bu 'Yaz Gecesi Rüyası', sabırsızlanıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Tamam", dedim, "Size içecek serin bir şey getireyim ilkin ![]() Kalktım, mutfağa gittim ![]() ![]() ![]() Hızla bana doğru gelen duvarı görebildim en son ![]() Gözlerimi açtığımda, başıma bir kalabalık toplanmıştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Smokinli, kır saçlı bir beyefendi bana doğru yaklaşmıştı ![]() "Nasılsınız hanımefendi? Sıcak dokundu size ![]() ![]() ![]() ![]() "Doktor da geldi işte!" dedi smokini, kır saçlı bey ve yana çekildi ![]() Bir de baktım sen gelmişsin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Yavaşça kalkabilirsin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Doğrulmuştum ![]() ![]() Belli ki çok seçkin bir kalabalığın içindeydik ![]() ![]() ![]() Sarışın, boynunda o zamana değin gördüğüm en güzel gerdanlıklardan birini taşıyan, incecik; yaşı bile olmayan bir kadın yaklaşmıştı yanıma ![]() "Çok geçmiş olsun hanımefendi ![]() ![]() ![]() Sen kulağımın dibinde, belli belirsiz fısıldadın: "Ev sahibesi, Bayan Lusette Büyükgöz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kadının elini tuttum ![]() ![]() "Ne olur üzülmeyin, geçti, bakın, iyileştim artık!" dedim ![]() Orkestra valsler çalmaya başlamıştı ![]() Senin koluna girdim, denizin kenarındaki büyük yüzme havuzunun çevresinde dolaşmaya başladık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Şu Maraş dondurmacısını sanki bir yerden gözüm ısırıyor," dedim sana ![]() "İyi bak," dedin gülerek ![]() İyice baktım ![]() ![]() Baktığımı görünce göz kırptı ![]() Benim üstünde de çok şık bir tuvalet vardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Havuzun kabinlerin oradaki bir boy aynasının önünden geçiyorduk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aynada kendimi görünce, topluluktaki en havalı kadın olduğumu anlamıştım ![]() Yaseminlerle örtülü kameriyeden kulağıma şu konuşmalar geldi: "Rahmetli Süreyya Hanımın biricik torunu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Evet, şu zümrüt ve pırlanta karışımı küpeler müthiş!" "Başında en az on beş milyonluk taş var! " Sustular ![]() "Amerika nasıldı efendim?" diye bir soru geldi yanı başımdan ![]() Döndüm baktım, iki bay bize yaklaşmışlardı ![]() ![]() ![]() ![]() Bahçe kapısının oradan sesler duyuldu; hepimiz o yana döndük ![]() ![]() ![]() ![]() Tüm gözler üstümüzdeydi ![]() "Ah, nasılsınız, nasılsınız? dedi ![]() Benim elimi dudaklarına götürdü, beni dostça kucakladı ![]() ![]() "Bir milyarder ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çevreyi izleyerek tebessümler dağıtarak ilerliyorduk ![]() Uşaklardan biri yanıma yaklaşarak kulağıma eğildi ![]() "Baron buradalar, efendim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Döndüm o yana ![]() ![]() "Ben de sizin gruba katılabilir miyim?" diye sordu ![]() "Pek tabiî Sayın Esterhaze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hep birlikte kalabalığın içinde dolaşıyorduk ![]() Ev sahibinin ve karısının gözleri üstümüzden ayrılmıyordu ![]() Kameriye yeniden canlanmıştı ![]() ![]() "İşte kardeşim, bunlar ulaşılmaz zenginler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bizi görünce, Recep Eğilmez oturduğu şezlongtan ayağa kalkmıştı ![]() ![]() "Gördüğünüz gibi tezime devam ediyorum," dedi bana, hafifçe göz kırptı ![]() Anlamıştım ![]() ![]() ![]() Sen gittin, bana bir havyarlı kanepe getirdin ![]() ![]() ![]() Tek tek konuşmalar denizden gelen yel ile kulağıma ulaşıyordu: "Hiç buralarda gözükmezler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Birden bire orkestra: "İyi ki doğdun!" parçasını çalmaya başlamıştı ![]() Aydınlatılmış bahçede büyük bir alkış koptu ![]() ![]() Herkes bana bakıp "İyi ki doğdunuz!" diyordu ![]() Eğildim, tüm mumları bir üfleyişte söndürdüm ![]() Bir alkış koptu ![]() ![]() Hidayet Münir elime kocaman bir paket tutuşturdu ![]() ![]() "Havai adalarının zümrüt, yakut ve inciden yapılmış ufak bir maketi! Size lâyık değil ama ![]() ![]() ![]() ![]() Başımı salladım ![]() Gözlerim dolmuştu ![]() Kutudaki maketi görebilmek için herkes çevreme toplamıştı ![]() ![]() ![]() ![]() "Sizin için nedir ki!" dedi Recep Eğilmez ![]() Bir dilim pasta uzattı bana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Baktım, salonda oturuyorum ![]() Karşımda, Yoldan Geçen Öykü ![]() "Evet, sonra? Sonra ne oldu?" diye sordum merakla ![]() "Sonra, Sadullah Bey uyandı," dedi o ![]() 'Bir Yaz Gecesi Rüyası' ![]() ![]() ![]() Ne düşmüş be! Ne öyküymüş! Hiç unutmayacağım ![]() ![]() ![]() ![]() "Kaçtım nöbetten ![]() ![]() ![]() ![]() Gittik mutfağa yıkadık onları ![]() "Doğum günün bugün senin, yoksa unuttun mu?" diye sordun ![]() "Unutur muyum hiç!" diye bağırdım ![]() Bana uzattığın armağan paketini açmaya koyuldum ![]() |
![]() |
![]() |
|