Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bulunmaz, bulunur, kompozisyon, meydan

At Bulunur Meydan Bulunmaz Meydan Bulunur At Bulunmaz Kompozisyon

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

At Bulunur Meydan Bulunmaz Meydan Bulunur At Bulunmaz Kompozisyon

At Bulunur Meydan Bulunmaz Meydan Bulunur At Bulunmaz ATasözü Anlamı

At Bulunur Meydan Bulunmaz Meydan Bulunur At Bulunmaz Açıklaması

AT BULUNUR, MEYDAN BULUNMAZ MEYDAN BULUNUR AT BULUNMAZ

Doğumdan ölüme kadar ömrümüz, daima bir çaba ve çırpınma içinde geçer Genel zaafımız, sürekli olarak bir şey istemek, ihtiyaç duymak ve arzuladığımız şeylerin tümüne kavuşamamaktır Bütün çırpınmalarımıza rağmen, ihtiyaçlarımız hiçbir zaman bitmez Bir isteğimizi yerine getirdiğimiz anda bir başkasının telaşına kapılırız; sonra yine bir koşuşmadır başlar

Galiba insanın kaderi hep çabalamak ve bir şeylerin peşinde koşmak Bu, ona bir bakıma zevk de verir, eziyet de… Geçenlerde, her zaman alışveriş ettiğim bir kırtasiyeciye, ihtiyaçlarımın hiç bitmediğinden şikayet etmiştim Oda bana şu sözü söylemişti: “İhtiyaçlar ancak ölümle biter:” Bu söz bana çok anlamlı geldi, üzerinde uzun uzun düşündüm Belki de yaşamak denen şey, hep bir şeylere ihtiyaç duymak… Bir düzen kuramadığımızdan, eksikliklerden, iki yakamızın bir araya gelmeyişinden yakınmadan önce, Pollyana gibi kendi kendimize bir felsefe yaratırsak, sızlanmalarımızın yerini belki de tükenmez bir mücadele gücü alır Yaşamak mademki hep değişik şeylere ihtiyaç duymaktır, o halde ihtiyaç duyduğumuz nispette yaşıyoruz demektir Ne dersiniz?

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com