![]() |
Kısa Hikaye Örnekleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kısa Hikaye ÖrnekleriKısa Hikayeler Kısa Hikayelere Örnekler Kısa Hikaye Çalışmaları İtfaiyeci Bob Yirmi altı yaşındaki anne lösemiyle savaşan oğluna bakarken dalıp gitmişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oğlunun eline tuttu ve “Bopsy, büyüyünce ne olmak istediğini hiç düşündün mü? Hayatında neler olmasını dilediğini ve hayal ettiğin oldu mu?” diye sordu ![]() “Anneciğim, ben büyüyünce hep itfaiyeci olmak isterim” ![]() ![]() Daha sonra anne Arizona’daki itfaiye müdürlüğüne gitti ve orada yüreği en az Arizona şehri kadar büyük itfaiyeci Bob ile tanıştı ![]() ![]() ![]() “Bundan daha iyisini yapabiliriz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üç gün sonra itfaiyeci Bob’u aldı, ona itfaiyeci elbisesi giydirdi ve hastanedeki yatağından itfaiye arabasına kadar ona eşlik etti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gece bütün yaşam belirtileri dramatik bir şekilde yok olmaya başlayınca, hiç kimsenin yalnız ölmemesi gerektiğine inanan başhemşire aile bireylerini hasteneye çağırdı ![]() ![]() İtfaiye müdürü, “Bundan daha iyisini yapabiliriz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yaklaşık beş dakika sonra hastaneye çengel ve merdiven taşıyan kamyonet ulaştı ![]() ![]() ![]() Annesinin izniyle onu kucakladılar ve ona onu ne kadar sevdiklerini söylediler ![]() “Efendim ben şimdi gerçekten itfaiyeci miyim” diye sordu ![]() Hediye Fırına geldiğimde ortalıkta ekmek görünmüyordu ![]() "Biraz bekleyeceksin hocam," dedi ![]() ![]() Kenardaki tabureye oturup beklemeye koyulurken, içeriye yaşlıca bir adamın girdiğini gördüm ![]() ![]() "Ekmeklerimi alayım," dedi ![]() ![]() Fırıncı, adamın kendesine uzattığı torbayı alarak tezgahın altına eğildi ve bir gün öncesine ait olduğu anlaşılan ekmeklerden dört-beş tane çıkardı ![]() Ben o arada oturması için kendi yerimi o adama vermiş, tezgahın yanına iyice yaklaşmıştım ![]() ![]() Fısıltı şeklinde fırıncıya sordum ![]() ![]() ![]() "Bayat ekmekleri kendisi istiyor ![]() ![]() ![]() "Kim bu adam?" diye sordum ![]() "Kore gazilerinden " dedi ![]() ![]() ![]() Fırıncının anlattıkları karşısında içimin yandığını hissediyor ve ufak da olsa bir şeyler yapmak istiyordum ![]() "Aradaki farkı ben vereyim," dedim ![]() ![]() " Fırıncı, teklifimi kabul etti ve biraz sonra da, fırından yeni çıkan taze ekmekleri adamın torbasına doldururken şekli bozuk, bayat ekmekleri de tezgahın altına koydu ![]() "Çok şanslısın hacı amca," dedi ![]() ![]() Yaşlı adam, bir evlat sevgisiyle kucakladığı torbayı göğsüne bastırırken ![]() ![]() "Bugün onların doğum günü olduğunu nereden biliyordun?" Cüneyd Suavi |
![]() |
![]() |
![]() |
Kısa Hikaye Örnekleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kısa Hikaye ÖrnekleriKüçük Kuş Mori Schwartz, hayat dolu bir üniversite profesörüydü ![]() ![]() ![]() Doktora gittiğinde yakında öleceği haberini almış: Hastalık Mori'yi tekerlekli sandalyeye bağlamış ![]() ![]() Kucaklanıp kaldırılır, başkası tarafından yıkanır, poposu pudralanır olmuş ![]() ![]() ![]() Önce sevdiklerini toplayıp, onlara bir "canlı cenaze töreni" düzenlemiş ![]() cevap verme şansını yaratmış ![]() ![]() Dünyanın dört bir yanından mektup yazan, röportaja gelen insanlar ona "son yolculuk"u sormaya başlamışlar ![]() ![]() Boyner Y ![]() Birbirinden ilginç o yanıtlardan benim aklımda kalan ders şu oldu: "Herkes öleceğini bilir, ama kimse buna inanmak istemez ![]() ![]() ![]() - O gün, bugün mü? Hazır mıyım? Olmak istediğim insan mıyım? Kariyer, iyi maaş, araba ve ev taksitleri ![]() "Şuraya uzanmış yavaş yavaş ölürken rahatlıkla söyleyebilirim ki, istediğin kadar güce ya da paraya sahip ol, yaşamı satın alamazsın ![]() ![]() ![]() ![]() "- Sabah kalkar, jimnastiğimi yapar, ardından çörek ve çayla kahvaltı eder, yüzmeye giderdim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sizin bunları yapacak vaktiniz var ![]() "Bugün mü küçük kuş, bugün mü?" |
![]() |
![]() |
|