Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > EÄŸitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > EÄŸitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dilekçe, yazılır, örnek

Dilekçe Nasıl Yazılır Örnek

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dilekçe Nasıl Yazılır Örnek

Dilekçe Nasıl Yazılır?

Dilekçe Nasıl Yazılır örnek

Dilekçe Nasıl Yazılır kuralları

Dilekçe yazarken dikkât edilecek hususlar şunlardır:

1Çizgisiz beyaz kâğıda yazılmalıdır Kesinlikle yarım kâğıt kullanılmamalıdır Kâğıdın arka yüzüne geçilmemelidir,çok gerekli ise ikinci kâğıt kullanılmalıdır

2 Bilgisayar, daktilo veya dolma kalemle yazılabilir Tükenmez kalemle mavi ve siyah mürekkepli kalemler dışında başka renkli kalemlerle yazılmaz

3 Sorun hangi kurumu ilgilendiriyorsa ona hitap edilerek başlanmalıdır

4 Yer ve tarih belirtilmelidir

5 Ciddi ,resmî, saygılı bir dil ve üslûp kullanılmalı, nesnel olunmalıdır

6 Sorun, durum ya da dilek kısa ve açık olarak ifade edilmelidir Gereksiz ayrıntılara ve kişiselliğe yer verilmemelidir

7 İstenen şey yasalara uygun olmalı; yasal çerçeve kesinlikle aşılmamalıdır Bir şikâyet söz konusu ise sorun mutlaka belgelere ve tanıklara dayandırılarak açıklanmalıdır

8 Hiyerarşik düzene dikkât edilmelidir

9Bir konuda üst makamın bilgilendirilmesi amaçlanmışsa "durumu bilgilerinize arz ederim",

Üst makamın bir sorunu çözmesi, bir işlemi başlatması isteniyorsa "Gereğini saygılarımla arz ederim",

Yapılacak bir işlem için izin isteniyorsa " İzninizi saygılarımla arz ederim" gibi saygı ifadeleriyle son bulmalıdır

10Yazım ve noktalama kurallarına dikkât edilmelidir

11Dilekçe sahibi adını ve açık adresini belirtmelidir

12Bir dilekçede sadece bir imza bulunması gerektiği unutulmamalıdır Ortak bir konuda birden fazla kişi aynı dilekte bulunacaksa bunlar da dileklerini ayrı ayrı dilekçelerle belirtmelidirler

13 Dilekçeye eklenecek ek belgeler yazının sonunda "ekler " başlığı altında maddeler halinde sıralanmalıdır

Dilekçe Örneği

ÖĞRENCİ BELGESİ ALMAK İÇİN DİLEKÇE ÖRNEĞİ

Tarih

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ DEKANLIĞI’NA

Fakültenizin …………………… Bölümü……………………… numaralı öğrencisiyim …………………………………………†¦â€¦â€¦â€¦ verilmek üzere öğrenci belgesinin hazırlanıp tarafıma verilmesini saygılarımla arz ederim

Adres: Adı Soyadı ve İmzası

Tel:

Ekleri Olan Dilekçe Örneği

ÖĞRENCİ KİMLİĞİNİ KAYBEDENLERİN MÜRACATTA VERMELERİ GEREKEN DİLEKÇE ÖRNEĞİ

Tarih

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA

Fakülteniz ……………………Bölümü ……………………… numaralı öğrencisiyim Üniversitemiz Kartlı Geçiş ve E-Cüzdan uygulaması dahilinde almış olduğum öğrenci kimliğimi kaybettim Gerekli belgeler ekte sunulmuş olup, tarafıma yeni bir öğrenci kimliği düzenlenmesini arz ederim

ADRES ADI SOYADI VE İMZASI

EK:

1- 1 ADET RESİM

2- 1 ADET BANKA DEKONTU (KİMLİK ÜCRETİNİN YATIRILDIĞINI BELİRTEN)

3- GAZETE İLANI

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

forumsinsi.com